28. oktober 2021

Klimaet er på dagsordenen i Café Snakbar

I uge 40 og 41 er der Klimauger i Favrskov Kommune, og et af de steder, hvor de sætter fokus på klimaet er Café Snakbar, der 7. oktober afholder Samtalesalon, hvor der blandt andet serveres klimavenlig chili sin carne.

Bag arrangementet står Nanna Vorgod Ørskov, Hannah Withen Hejl og Bertram Hoffmann, som går på Favrskov Gymnasium. De er alle tre frivillige i Café Snakbar i Hadsten, hvor de andre frivillige var hurtige til at støtte op om projektet.

De tre studerende mener, at der mangler nogle positive og konstruktive samtaler om, hvordan vi sammen kan løse klimaudfordringerne:

“Vi skal blive bedre til at snakke om, hvad vi kan gøre, og ikke kun om hvor håbløst det hele ser ud”, mener Hannah Withen Hejl, der er frivillig på Café Snakbar og medarrangør af samtalesalonen om klima.

Gode idéer kan blive til virkelighed

I samarbejde med Favrskov Kommune og foreningen Klima Favrskov er samtalesalonen blevet en del af Klimaugerne, der afvikles i uge 40 og 41. Klimaugerne er en årligt tilbagevendende begivenhed, der gennem foredrag, debatter og andre arrangementer sætter fokus på klimaet.

Opstår der under samtalesalonen konkrete forslag til, hvordan Favrskov Kommune kan blive en grønnere og mere bæredygtig kommune, vil idéerne blive taget med videre og indgå i arbejdet med Favrskov Kommunes nye klimaplan, der bliver til hen over de kommende måneder.

Udover lækker mad og gode snakke, byder aftenen også på oplæg og oplæsning ved forfatter Jakob Brodersen, der er aktuel med klimaromanen ”Hvide elefanter”. Aftenen indledes med et fælles klimaoptog for de, der har lyst, og inden aftensmaden er der fællessang i caféen.

Du kan læse mere og tilkmelde dig arrangementet her

Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler

Vejret i 8370

Hadsten
scattered clouds
11.8 ° C
12.5 °
10.9 °
91 %
5.2kmh
48 %
tors
12 °
fre
14 °
lør
13 °
søn
13 °
man
12 °