22. maj 2024

Kom til indvielse af Kollerup Enge

Favrskov Kommune markerer færdiggørelsen af vådområdet Kollerup Enge i Hadsten med en indvielse, hvor både børn og voksne kan blive klogere på klima, kloak og dyrelivet under vandoverfladen.

Vær med, når Favrskov Kommune indvier Kollerup Enge. Det sker 27. oktober kl. 15.00-17.00 ved indgangen til Kollerup Enge tæt ved Hadsten Kulturhus Sløjfen.

Til arrangementet vil der være taler, kaffe og kage samt en række stande, hvor du kan blive klogere på alt fra dyrelivet i Lilleåen til klimasikring og kloaksanering i Hadsten.

Favrskov Kommunes naturvejledere Vibe og Maja tager deres fiskenet med, og de vil meget gerne have hjælp af nysgerrige børn til at finde ud af, hvad der mon gemmer sig under overfladen i Lilleåen.

Om Kollerup Enge projektet

Kollerup Enge er først og fremmest et vådområdeprojekt, der gennem kontrolleret oversvømmelse af engene fjerner uønskede næringsstoffer som kvælstof og fosfor fra vandet i Lilleåen.

Derudover er det et klimaprojekt, der forsinker og tilbageholder store regnvandsmængder ved hjælp af blandt andet diger, så Hadsten by ikke oversvømmes.

Og så er det et rekreativt projekt, der skaber værdi for borgerne. For oven på digerne er der blevet anlagt vandrestier, så man kan gå på opdagelse i det nye vådområde og nyde det rige dyreliv, der spirer frem i engene.

Find vej

Indvielsen finder sted på en nyoprettet plads, som i fremtiden kommer til at markere indgangen til Kollerup Enge.

Du finder pladsen ved at følge stien, der går langs Lilleåen fra Hadsten Kulturhus Sløjfen og ind under Skanderborgvej.

Foto: Favrskov Kommune
Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler