31. januar 2023

Ny klimasikring virkede efter hensigten

I den seneste uges tid er der kommet massive mængder af regn i det meste af landet, og Hadsten var ingen undtagelse. Dermed skulle de nye tiltag i Lilleåen omkring Sløjfen og Kvicklys parkeringsplads stå sin prøve.

Trods en stor stigning i vandstanden i åen, så blev vandet, hvor det skulle, nemlig i Lilleåen og ikke ud på Sunds Plads og parkeringspladsen. Der er de seneste måneder arbejdet intensivt i at gøre Lilleåen bredere, således at risikoen for oversvømmelser i midtbyen stærkt formindskes, og debuten blev i hvert fald en succes.

Bevæger man sig ud i Kollerup Enge via diget, så vil man også her opleve, hvordan arbejdet med at skabe bedre plads til vandet har virket efter hensigten. Området er nærmest blevet til en stor sø, men stadig med fin mulighed for at gå på diget, og betragte svaner der har indtaget området.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler