14. juli 2024

Nyt klimaanneks skal bruges til undervisning i bæredygtighed

Når dagene bliver kortere i efteråret, bygger GF2-tømrerne på Den jyske Håndværkerskole annekser som en del af undervisningen. Mange af annekserne bliver solgt til interesserede købere, men i år er der et enkelt, som bliver på skolen.

Det er nemlig et klimaanneks. Og annekset kan allerede i dag ses fra Randersvej, når man kører forbi Håndværkerskolen.

Annekset er udstyret med bæredygtige isoleringsmaterialer, jordskruer, ventilationsvindue, træspåner i eg og stråtækt tag. I de kommende år skal annekset anvendes til at give elever og lærlinge mulighed for helt konkret at kunne forholde sig til bæredygtige materialer.

”Det er vigtigt, at man som elev og lærling bliver inspireret her på skolen, og tanken er, at 4-5 elever ad gangen kan anvende annekset til at få inspiration til bæredygtige projekter,” siger Morten Gisselbæk, der underviser i bæredygtighed på træfagenes byggeuddannelse på DJH i en pressemeddelelse.

”I dag har mange af de materialer, vi anvender i byggeriet været gennem maskiner og ovne for at yde maksimalt, men der findes bæredygtige materialer i vores natur, som også er gode at bygge med. Det vil eleverne opleve i det nye hus. Mit håb er, at lærlingene vil have den bæredygtige tanke i baghovedet, når de i fremtiden skal bygge huse.”

Foto: DjH Hadsten
Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler