26. februar 2024

Østervangskolen omdannet til Østerby i denne uge

Siden tirsdag har Østervangskolen i Hadsten været omdannet til Østerby, som er en mini-by, hvor alle eleverne for en stund ikke er elever, men medarbejdere i diverse virksomheder på skolen.

Det er alt lige fra mediehus, til caféer og restauranter, skønhedssaloner, genbrug og meget mere, der er at finde i den midlertidige by og selvfølgelig med sit eget borgmesterkontor, hvor hele to borgmestre sørger for, at alle i Østerby har det godt, får løn og sammen driver en god by.

“Det er anden gang vi åbner Østerby, og planen er, at byen åbner hvert tredje år, således at hver elev oplever Østerby tre gange mens de går på skolen. Vi forsøger at skabe et samfund for en uge, hvor der er virksomheder, og hvor hver elev har søgt om job til de forskellige virksomheder. Det er eleverne der i videst muligt omfang har ansvaret for, at det hele fungerer, men selvfølgelig får de assistance fra både lærerne og pædagogerne til afviklingen”, fortæller Stine Stidsen, der er skoleleder på Østervangskolen til ByensNyt, der kiggede forbi på åbningsdagen.

Ud over at lave noget helt andet i en lille uges tid, så er det også planen, at eleverne får et indblik i, hvordan en virksomhed fungerer, og lidt omkring økonomi og hvordan man administrerer sin løn bedst muligt.

“Vi har givet lederne i de forskellige virksomheder et lille kursus i, hvordan man leder og fordeler, så alle får en god uge, og så drejer Østerby sig jo også om at eleverne får et lille indblik i, hvordan det er at gå på arbejde, få løn, som udbetales i østers og sørge for, at man har penge nok til det hele. Vi prøver at lave det så realistisk som muligt, samtidig med, at det også skal være sjovt og anderledes fra det eleverne laver normalt. Det er et stort setup, og derfor passer det meget godt, at vi afholder Østerby hvert tredje år, hvilket også gør, at det opleves nyt og spændende, fremfor hvis vi gjorde det hvert år”

Torsdag eftermiddag er forældre og søskende inviteret til at se Østerby, hvor de får mulighed for komme rundt og se de forskellige virksomheder.

De to borgmestre bød velkommen til Østerby i tirsdags, inden virksomhederne slog dørene op
Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler