22. maj 2024

Petanque og Beaujolais i Sløjfen

På torsdag d. 18. november afholder Hadsten Petanque Klub og Wineboutique et event, hvor man både kan spille petanque på en nyinrettet bane foran Sløjfen og senere kan smage den helt nye Beaujolaisvin, når den ankommer direkte fra Frankrig.

Vinen har dog på sin rejse gjort et midlertidigt pitstop, hvor den overføres til Hadsten Brandvæsens gamle Commer-veteranbrandbil, så den kan ankomme standsmæssigt til Sløjfen.

For år tilbage var det en stor begivenhed, når den nye Beaujolais-vin blev frigivet, for da handlede det om at komme først til Danmark og der trodsede datidens danske racerkørere enhver hastighedsbegrænsing i bestræbelserne på at komme først med de nye dråber.

Fransk spil og franske dråber

I dag forekommer det mere afdæmpet, men derfor har du alligevel muligheden for at være blandt de første der smager årets nyeste Beaujolais-høst. Den franske vin forventes at ankomme mellem kl. 17 og 18 og inden da kan du fra kl. 15 komme i ægte fransk stemning med et spil petanque foran Sløjfen.

Et glas af de nye dåber koster 40 kr og Sløjfen sælger snitter á 25 kr. stykket.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler