28. oktober 2021

Politisirener og blå blink i Hadsten Midtby

Lyden af politisirener og skæret fra de blå blink møder ByensNyts udsendte, da vi i dag besøger den nyrenoverede administrationsbygning på Vesselbjergvej.

Dramaet udebliver dog, da det bare er Hadsten nye lokalpolitistation der har åbent hus og i den anledning har inviteret byens børn og borgere til en snak og en introduktion til deres udstyr. Og der var slikpinde og snolder til børnene og en vandforfriskning til de voksne.

Invitationen finder sted i anledning af, at lokalpolitiet nu er flyttet ind i kommunens administrationsbygning.

Det er da også rigtig mange der har benyttet sig af lejligheden til at møde politiet og se og prøve deres flotte udstyr og altså også teste de blå blink og de hylende sirener. En af dem er Helle, der har sine børn med. Oscar på 5 og Clara på 3 er da heller ikke sene til at hoppe ind i politibilen og gribe et politiskilt, da de får muligheden for det.

“Vi har snakket om det her hele ugen” siger Helle. “Børnehaven har haft besøg af en betjent, som fortale børnene, at de i dag ville komme til byen med biler, motorcykel og hunde, så børnene kunne prøve at sidde i en politibil eller på en motorcykel, så det har de virkelig glædet sig til” siger mor Helle mens hendes børn hastigt trækker hende videre, så de også kan se hundebilen.

Emil er sammen med sin gode ven Lucas også nede for at møde politiet. “Det er fedt, de gør sådan noget” siger Emils far Morten. “Det er jo ikke ret tit, at drengene kan få mulighed for at sidde på en rigtig politimotprcykel og snakke med en betjent. Vi havde set opslaget på Facebook og besluttede os for, at det skulle vi da bare ned til. Det er et godt initiativ.” Og det er da også helt tydeligt, at det er noget begge drengene synes om.

Flere kigger også ind til de to schæfere i hundebilen mens politihundeføreren fortæller de mange tilhørere om arbejdet med hundene.

Da jeg blandt politifolkene øjner politidirektør Kirsten Dyrman, som selv har valgt at møde frem til begivenheden benytter jeg anledningen til at få en kort snak med hende.

“For Østjyllands Politi er det her en kærkommen lejlighed til at markere og vise, at nu er det altså her vi bor og samtidig møde borgerne. Vi lægger vægt på at komme i dialog og være i øjenhøjde og det er sådan et åbent hus bare en rigtig god anledning til. Vi kan godt lide at være tæt på og vise det frem som vi har og så er det jo dejligt at møde så mange” fortæller Kirsten Dyrman, inden hun benytter lejligheden til at få en snak med både betjente og borgere.

Skønt at opleve politiet tæt på og endnu en gang skønt, at byen bakker op om begivenheden og møder op.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er medstifter af og formand for Favrskov Revyen i Hadsten. Han er derudover formand for Kulturhuset Sløjfen i Hadsten, næstformand for Favrskov Gymnasium og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler

Vejret i 8370

Hadsten
scattered clouds
11.8 ° C
12.5 °
10.9 °
91 %
5.2kmh
48 %
tors
12 °
fre
14 °
lør
13 °
søn
13 °
man
12 °