28. marts 2023

René Høeg er ny provst i Favrskov

Fra 1. august er der en ny mand klar til at besætte posten som provst i Favrskov, efter at Anders Bonde tidligere på året gik på pension. Posten har midlertidig været varetaget af Birgith Nørlund.

Fra 1. august er det René Høeg der bliver ny provst, og han kommer fra en stilling som sognepræst i Voldum-Rud, og er derfor allerede et kendt ansigt i Favrskov Kommune.

“Jeg glæder mit til at bakke op om det gode arbejde ude i sognene. Folkekirkens nærdemokrati er en vigtig faktor i folkekirkens udfoldelse. De lokale menighedsrådsmedlemmer kender nærområdet og derfor ved de også bedst, hvordan kirken skal virke på deres sted”, udtaler den nyudnævnte provst René Høeg i en pressemeddelelse og tilføjer:

“Jeg ser frem til at lære alle Favrskovs kirker og byer at kende, så jeg kan blive en god sparrings- og samarbejdspartner for præster og menighedsråd. På den måde kan vi sammen fortsat sikre fokus på trivsel og godt arbejdsklima for både præster, ansatte og menighedsrådsmedlemmer”. 

Entydig indstilling

Provstestillingen i Favrskov er en 75% stilling, og er som hidtil tilknyttet Hadsten Storpastorat med 25 % stilling som sognepræst.

“Det har været en god ansættelsesproces og både menighedsråd, biskop og provstiudvalg har entydigt peget på René Høeg som ny provst. Det skaber et stærkt og godt fundament for det fremtidige arbejde”, fortæller Frank Iversen, der er formand for provstiudvalget. Ansættelsen af den ny provst bliver markeret med en indsættelsesgudstjeneste 
onsdag d. 17. august kl. 19.00 i Sankt Pauls kirke i Hadsten, hvor alle er velkomne.
Efterfølgende er der reception i Sløjfen i Hadsten.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler