22. maj 2024

Selchau-Mark: Vi bevæger os den rigtige vej

I sidste uge var der indvielse af det nye Kollerup Enge, som er kommet i stand gennem samarbejde mellem Kollerup Gods og Favrskov Kommune. Projektet kommer både mennesker, dyr og miljøet til gavn, og er blot et af flere projekter i kommunen, som gerne skulle gøre os mere klimabevidste.

Tidligere på året indviede man genslyngningen af Kollerup Å, der gerne skal være med til, at give bedre betingelser til livet i åen, og nu er der så kommet en sti inde fra midtbyen og ud i Kollerup Enge, og det projekt har mange aspekter.

“Der er mange ting, der spiller sammen i et projekt som det her, hvor man sikrer en fastlåsning af co2, reduktion af kvælstof og en styrkelse af biodiversiteten. Favrskov Kommune er i grøn vækst, vi er ikke bare en kommune der smider asfalt ud over det hele, men vi gør tingene med omtanke, og det synes jeg at byrådet har været gode og valgt at prioritere i et ret skrapt budget”, fortæller Niels Christian Selchau-Mark til ByensNyt og fortsætter:

“Det synes jeg fortjener ros, og det vil jeg gerne arbejde videre med, hvis jeg selv kommer i byrådet”, lyder det fra godsejeren og kandidat til byrådet i Favrskov Kommune.

Også borgmesteren, Nils Borring, var en glad for det nye tiltag, og luftede planen om, at projektet ad åre bliver noget mere omfattende og inkludere mere af Favrskov Kommune.

“Der er mange grønne tiltag i budgettet, hvor det her projekt er et af de dyrere, og vi har jo talt om, at vi på sigt laver en sti, der går hele vejen til Hinnerup langs Lilleåen. Det har vi talt om i nogle år, og der går helt sikkert et par år endnu før vi er klar til den del, men det er i hvertfald på tegnebrættet. Vi kommer til at åbne mere op til midtbyen ud mod Kollerup, hvor vi fælder en del træer, så det bliver endnu mere tilgængeligt, og hvor vi også har nogle spændende planer omkring området ved Sløjfen”, lyder det Nils Borring.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler