28. maj 2023

SFO´en på Østervangskolen har fået sin egen “læsehule”

Fredag var børnene i Østervangskolens SFO samlet til saftevand og saltstænger, taler og trylleshow. Anledningen var indvielsen af SFO’ens nye “Læsehule”.  

Der var stor begejstring, da tæppet blev hevet væk og det stemningsfyldte rum åbenbarede sig med lænestol, tipi, skovtapet, hyggeligt lys og ikke mindst et hav af spritnye børnebøger.

Igennem det sidste år har der været nedsat et udvalg af børn fra indskolingen. Børnene har tegnet deres ideer til Læsehulen og besøgt Hadsten Bibliotek, for at få inspiration til indkøb af bøger. SFO’en har nemlig modtaget 50.000 kr. fra BOGglad-puljen under Kulturministeriet, til indkøb af bøger til projektet. Læsehulen er kommet i stand efter samarbejde med Hadsten Bibliotek, hvor Mette Harboe har hjulpet med at ansøge puljen, kommet med forslag til indretning samt indkøb af bøger. Et samarbejde, som Østervangskolen håber kan fortsætte.

Formålet er, at børnene omgiver sig med bøger i hverdagen og har et sted, hvor de har lyst til at sætte sig med en bog og læse. Forskning viser nemlig, at børns læselyst er under pres og i hård konkurrence med spil og sociale medier. 

Læs mere om BOGglad-projektet her https://slks.dk/omraader/kulturinstitutioner/biblioteker/i-fokus/boern/bogglad-boerns-moede-med-litteraturen

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler