5. februar 2023

STU og FGU flytter til den gamle Håndværkerskole

Favrskov Kommune har været på opkøb i Hadsten, og har erhvervet sig Lindevej 6, hvor Den Jyske Håndværkerskole tidligere havde til huse. Fra 1. august er det planen, at STU og FGU holder til her.

STU, som står for Særligt Tilrettelagte Uddannelse har i dag adresse i Stationsstræde, hvor også Radio Favrskov og Favrskov Rusmiddelcenter holder til, begynder at have pladsmangel. Derfor har man været på udkig efter større lokaler, og en del af undervisningen er flyttet til lokalet, hvor Netto tidligere havde butik, for derved midlertidigt at afhjælpe problemet. Lokalet er i dag ejet af Favrskov Kommune, og var oprindeligt tiltænkt FGU, men den plan er nu altså lavet om. Hvad der skal være i Netto-lokalet, er endnu uvist.

FGU, der står for Forberedende Grunduddannelse, lejer sig i dag ind i lokaler to forskellige steder i Østergade Hadsten, og her planlægger man, at samle disse aktiviteter ligeledes på Lindevej, der nu står foran en mindre renovering forud for indflytningen af de to uddannelsestilbud. Ud over mere plads og bedre faciliteter er placeringen også tænkt ind i forhold til, at man er tæt på stationen og andre uddannelsesinstitutioner i byen.

Favrskov Kommune har ligeledes købt den gamle Kiwibygning i Ågade bag Søndergade, hvor man i lokalplanen har gjort klar til opførelse af et større boligbyggeri langs Ågade og bygningen må derfor forventes at skulle rives ned og omdannes til parkeringspladser til den tid.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler