16. marts 2025

Anette er direktør på flexordning i Flexalliancen

Der er nok mange der forbinder det med at være direktør for en virksomhed med, at man dermed også arbejder rigtig mange timer på alle tider af døgnet. Sådan er det ikke for Anette, der er direktør for Flexalliancen.

Flexalliancen åbnede for nyligt et kontor i Hadsten i Ågården, og her kan man blandt andet møde Anette Blach, der er direktør for virksomheden. Hun er oprindeligt uddannet ingeniør, men da hun efter en skilsmisse først blev ramt af gigt og sidenhen stress, så måtte hun sande, at hendes uddannelse som ingeniør ikke kunne bringes i spil.

I stedet blev hun tilkendt flexjob, og her oplevede Anette følelsen af at skrumpe, og ikke have mulighed for at bringe sine kompetencer i spil.

”Jeg kunne kun komme i betragtning til ufaglærte jobs, hvor der hverken var kolleger, sparring eller mulighed for at bruge mine kompetencer, og så begyndte jeg at tænke, at det må man kunne gøre bedre. Min bedste ven, Thomas, som også er ingeniør, skubbede til mig og sagde, at jeg skulle gå med idéen om at blive iværksætter, men det kan man bare ikke når man er på flexjob”, fortæller Anette.

Løsningen på det problem blev, at Thomas startede virksomheden op, og ansatte Anette som konsulent til at skitsere planen for Flexalliancen i starten af 2024, og et stykke tid efter, da forretningsplanen lå klar, blev Anette så ansat som direktør. Anette arbejder, qua sin ansættelse som flexjobber, ikke fuldtid, og samarbejder derfor med andre til de forskellige opgaver, ligesom at hun fra tid til anden ansætter folk for kortere perioder.

”Jeg kan ikke arbejde 70 timer om ugen, og det jeg har startet op er et helt nyt koncept, så jeg har sat tre år af for at få løbet Flexalliancen i gang, hvor vi kan teste vores idéer af og få helt styr på konceptet. Jeg brænder for at arbejdsevne ikke skal gå tabt, og vil være med til at skabe meningsfyldte arbejdspladser for dem, som ikke kan det samme som de kunne engang, men som stadig har en masse kvaliteter de kan bringe i spil”.

Noget af det, som Flexalliancen er sat i verden for, er, at efteruddanne folk på flexjob. Ofte løber folk på flexjob ind i, at har de en længere uddannelse, så kan de ikke få nye kompetencer via efteruddannelse.

”Reglerne er komplicerede når man er på flexjob, og derfor kan man ikke ”bare lige” få nye kompetencer, f.eks gennem efteruddannelse. Det vil jeg gøre op med gennem seminarer der er tilpasset folk på flexjob, så de er forholdsvis korte, så alle kan være med, også folk der er fuldt funktionsdygtige. Jeg tror det er vigtigt at vi blander os med hinanden, så vi lærer noget fra begge verdener”, fortæller Anette, der også vil forsøge at gøre op med det som hun kalder ”skyggemedarbejdere”.

”Jeg ser ofte, at de jobs man kan få som flexjobber er rengøring, lave kaffe, feje gulv og andet forefaldende arbejde, som måske ikke er så motiverende, hvis man har en uddannelse, der kalder på mere faglig udfordring. Så bliver man det som jeg kalder ”skyggemedarbejder”, og bliver mere afviklet end udviklet, og det vil jeg gerne forsøge at lave om på. Jeg tror det skyldes misforståelser og manglende viden, både hos virksomhederne og arbejdstagerne at det forholder sig sådan, og det vil jeg gerne lave om på, så vi kan få bygget en god og solid bro og skabt nogle meningsfyldte jobs, til glæde for begge parter”.

Foto: Peter Winding
Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler