25. januar 2025

Bøger blev skiftet ud med elevplads i Kvickly

Mens mange vælger at søge mod gymnasiet efter folkeskolen, så er der også dem, der efter ti års skolegang, har fået nok af bøger og undervisning, i hvert fald for en stund, og i stedet søger andre græsgange. Tre af dem finder man i Kvickly Hadsten, og nu er Anders, Lucas og Daniel godt i gang med at blive butiksassistenter.

For mange er det et helt naturligt valg at søge mod gymnasiet efter 9. eller 10. klasse, men for Anders, Lucas og Daniel var det valg ikke noget for dem, og i stedet blev det vejen som butiksassistent der blev det rette for dem. Mens Lucas og Daniel nærmer sig afslutningen på deres uddannelse, så ser det lidt anderledes ud for Anders, der netop lige er begyndt som elev, men faktisk er han den af de tre, som har været ansat i Kvickly længst tid.

“Jeg er nærmest lige startet, men har været ansat som fritidsarbejder gennem tre-fire år, så jeg kender det hele og ved, hvad jeg går ind til. Jeg kunne ikke helt finde ud af, hvad jeg skulle gå i gang med, og så tænkte jeg, at når jeg nu alligevel var i Kvickly og godt kunne lide at være her, så kunne jeg lige så godt få en uddannelse samtidig, så det er så det, jeg er gået i gang med”, fortæller Anders, der netop er startet på skoleophold i tyve uger, inden han så igen vender tilbage til elevpladsen i Kvickly Hadsten, og tilføjer:

“Det med skole er ikke rigtigt noget for mig, men føler at jeg har fundet den rette hylde her i Kvickly, og har fået øjnene op for, at der er mange overvejelser når man skal gøre en butik klar, så den bliver så indbydende og inspirerende for kunderne som muligt, og det synes jeg virkeligt er spændende”

Man kan skrue elevtiden sammen på flere forskellige måder, men sammenlagt tager det tre år at blive butiksassistent, og for Lukas og Daniel venter den afsluttende eksamen efter sommerferien, og de har allerede nu udvalgt, hvad deres afsluttende projekt skal gå ud på. Mens Daniel sætter fokus på Mexico og Coops eget mærke inden for dette område, målt op mod kendte mærker som Santa Maria, så bliver det grøntsager som Lucas kommer til at stille skarpt på i den kommende tid.

“Jeg laver et mexicansk tema med vores eget mærke, for at se, hvor stor kendskabsgraden er, f. eks i forhold til Santa Maria, som de fleste kender. Jeg skal også kigge på, om kendskabsgraden er blevet større efterfølgende efter en uges fokus, og så skal jeg følge op på, om de mål for omsætning og avance jeg har sat, er blevet indfriet. Så jeg skal både forsøge at sælge mere end samme uge sidste år, og så skal jeg øge kendskabsgraden til produkterne”, siger Daniel.

Er blevet venner gennem Kvickly

For de tre elever er Kvickly ikke bare en arbejdsplads, for elevtiden har udviklet sig til meget mere end bare arbejde, og nu bliver en stor del af fritiden brugt sammen, til stor glæde for dem selv, men såmænd også for Kvickly.

“Selvom vi alle er fra Hadsten, så kendte vi ikke det store til hinanden før vi startede i Kvickly, men det er i den grad ændret sig, og vi bruger meget af vores fritid sammen. En stor del af min vennekreds er her fra Kvickly, og det gør det kun endnu sjovere at gå på arbejde. Jeg har aldrig været særlig glad for at gå i skole, og efter en praktikperiode i butikken fik jeg muligheden for at starte i lære, og det har bare vist sig at være det helt rigtige og en fed mulighed for mig”, konstatere Lukas med et stort smil og bliver suppleret af hans chef, Mads Sørensen:

“Det er fantastisk, at vi har en stor gruppe i butikken, der har fundet sammen, ikke bare når de er på arbejde, men også når de har fri. Det skaber en god dynamik, også for os andre, og jeg fornemmer klart, at det er med til at motivere dem, at de har et godt sammenhold”, siger Mads Sørensen, der er Varehuschef i Kvickly Hadsten.

At en elevplads også kan føre til mere er der flere gode eksempler på, hvoraf flere elever gennem tiden, blandt andet Mads selv, er steget i graderne, og nu er der lagt en gulerod ud til Lucas i den sidste del af hans læretid.

“Jeg er i den grad blevet grebet af faget og har en klar idé om, at jeg skal fortsætte i Kvickly efter min læretid, og nu har jeg fået muligheden for, hvis jeg klarer det godt, at jeg kan blive Food-chef her i butikken, så det er jo en fed mulighed, som jeg har tænkt mig at jagte i de kommende måneder”, lyder det håbefuldt fra Lucas.

Det bliver her i åbningspartiet af Kvickly Hadsten, at Daniel i nær fremtid, kommer til at sætte fokus på Mexico

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler