26. september 2023

Dansk mousserende vin er et hit hos Skjold Burne

Der er i den grad grøde i dansk vinproduktion, og hos Skjold Burne i Hadsten kan man finde op til flere forskellige producenter på hylderne. Den der lige for tiden hitter er Andersen Winery, der producerer mousserende frugtvin i alle mulige afskygninger.

Manden der startede Andersen Winery er bosiddende i Lerbjerg, lige uden for Hadsten, og hedder Mads Groom Andersen. Sidste år tog han kontakt til Peter Aschelund i Skjold Burne Vine og spurgte, om det ikke kunne være en mulighed, at vinene fra Andersen Winery kom på hylderne i Hadsten, og som sagt så gjort, hvilket skulle vise sig at være en ganske god idé.

“Der har været særdeles stor interesse for de mousserende vine fra Andersen Winery, og når folk først har smagt dem en gang, så vender de tilbage, fordi det er virkelig høj kvalitet og et produkt som langt de fleste kan lide. Der er en masse gode historier der knytter sig til de forskellige vine, hvilket også gør dem ekstra sjove og interessante at præsentere for kunderne”, fortæller Peter til ByensNyt, der har sat ham og Mads Groom Andersen stævne i vinbutikken.

Andersen Winery startede tilbage i 2013 og ejes i dag af tre personer, herunder Mads Groom Andersen, der var idémanden bag og ham der har styr på vineriet. Til en start producerede virksomheden blot 8000 flasker om året, mens produktionen i dag er oppe på 110.000 flasker. Seneste skud på stammen af vinene er faktisk ikke en vin, men derimod en Sparkling Gin & Tonic, som er lavet efter champagnemetoden, hvor tonic´en er gæret på flaske.

“Vi har lavet en tonic helt fra bunden, og så har vi gæret den i flasken, hvorefter vi har tilsat noget god dansk gin. Så det er en helt anderledes måde at lave en Gin & Tonic på, og smagen vil nok overraske mange, men jeg synes selv at vi har lavet et produkt, der i den grad holder. Det har taget mange timer og forsøg for at ramme den smag, som vi gerne ville have, og som med alle vores andre produkter, så er der stadig plads til ændringer og jeg er helt sikker på at vi småjusterer til næste år, fordi vi kan altid blive bedre. Ting skal ikke nødvendigvis smage som det altid har gjort, hvis det faktisk bliver til det bedre, så vi justerer alle være vine løbende og vores kvalitet er opadgående, hvilket den har været i de otte år vi har været i gang”, lyder det fra Mads Groom Andersen.

Ud over Gin & Tonic, så producerer vineriet i Vrinners også mousserende vine med blandt andet rabarber, æble, solbær, hindbær og stikkelsbær. Priserne er et pænt stykke over andre mousserende vine, og ligger tæt på en standard champagne i pris, men det afskrækker ikke kunderne i Hadsten.

“Kunderne har over tid fået øjnene op for, at der bliver produceret god vin i Danmark, og selvom det i nogens øjne ligger i den dyre ende, så vil folk gerne betale for kvalitet, og det må jeg bare sige at den finder de i vinene fra Andersen. Samtidig får de noget, som man ikke umiddelbart kan finde andre steder, nemlig mousserende vin lavet på lokal frugt, nærmest lige i baghaven, hvilket jo også er en god historie”, siger Peter.

Senere i denne måned kommer der en længere artikel med Mads Groom Andersen, hvor han fortæller mere om Andersen Winery og om at gå fra skolelærer til vinmager på Mols.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler