20. juli 2024

Det skal du holde øje med til Black Friday

I år bliver Black Friday en lille smule anderledes, end vi er vant til. Mange af butikkerne har nemlig valgt at lade deres gode tilbud gælde i flere dage, så forbrugerne fordeler deres handler over flere dage og dermed har mere plads til at være i de fysiske butikker.

En hel uge med gode tilbud er skudt i gang i Hadsten og resten af landet, og Anders Juel fra Sparekassen Kronjylland har et par gode råd, der er værd at tage med, inden dankortet køres igennem terminalen.

“Jeg håber, at tiltaget med flere tilbudsdage vil få endnu flere borgere til at vælge butikkerne her i Hadsten, når de shopper til Black Friday. De lokale butikker har nemlig brug for opbakningen – ikke mindst i et år med corona”, forklarer Anders Juel, der er afdelingsdirektør i Sparekassen Kronjyllands afdeling i Hadsten.  

Han er dog klar over, at en del af salget også vil foregå online, og foreslår derfor, at man også holder et vågent øje til de webshops som man bruger.

“Mange vil uden tvivl også vælge at handle på nettet, og her er det vigtigt, at man ser sig for. Black Friday og tiden op mod jul er nemlig højsæson for falske webshops, og desværre bliver flere tusinde danskere hvert år franarret penge via falske hjemmesider. Heldigvis findes der flere gode måder at spotte en falsk webshop på”, forklarer Anders Juel.

For det første er det altid en god ide at se, om webshoppen har en Om-os-side, og hvordan den er beskrevet. Er der for eksempel brugt et gebrokkent dansk, forkerte små og store bogstaver eller mærkelige priser, som for eksempel 50,03 kroner, så bør alarmklokkerne begynde at ringe. Er det en webshop, du aldrig har hørt om før, kan det være en idé at tjekke den på Trustpilot eller undersøge, om den har e-mærket. 

“Møder du et lidt for godt tilbud på SMS, mail eller en hjemmeside, så vær også opmærksom på, om webadressen ser rigtig ud. Nogle svindlere kan nemlig finde på at lave en side, der ligner den rigtige forbavsende godt, men så bare skifte endelsen .dk ud. Er du i tvivl, kan det være en god idé at gå ind på den rigtige ”hovedside” og ad den vej finde tilbudsvaren”, lyder den afsluttende bemærkning fra Anders til ByensNyt.dk/8370.  

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler