15. juni 2024

Er du opmærksom på dit kørselsfradrag?

I Hadsten er vi mange, der pendler til arbejde hver dag. Vi er også mange, der langt fra gør det helt så ofte, som vi plejer lige nu, da mange medarbejdere er ramt af hjemmearbejde.

Er du en af dem, der igen har langtidsparkeret bilen, fordi du igen arbejder hjemmefra – og plejer du at have mere end 12 km til arbejde? Så er det en god idé at huske at rette dit kørselsfradrag, så du undgår at betale skat tilbage for 2020.

“I Sparekassen Kronjylland er vi hver dag i kontakt med mange borgere i Hadsten, og jeg oplever, at ikke alle er opmærksomme på det med kørselsfradraget, når jeg snakker med kunderne om deres hverdagsøkonomi – eller om nogle af de ændringer, corona giver dem i hverdagen”, fortæller Jytta Rasmussen, der er kunderådgiver i Sparekassen Kronjyllands afdeling i Hadsten.

Hun minder om, at det kun er, hvis du samlet har mere end 12 km hver vej til arbejde, at du har ret til kørselsfradrag, og at du kun bør ændre det, hvis du i en eller flere perioder arbejder hjemme eller på anden måde ikke kører det antal dage, der står opgivet på din forskudsopgørelse for 2020. 

Guide til vores læsere

Ikke alle ved, hvordan de retter kørselsfradraget, så derfor kommer her en hurtig guide til læserne på ByensNyt.

  • Du kan rette dit kørselsfradrag (befordringsfradrag) i felt 417 på din forskudsopgørelse for 2020 hos SKAT på denne side https://skat.dk/skat.aspx?oid=2234502
  • Vælg i første omgang, at du skal have befordringsgodtgørelse for hele året.
  • Udfyld arbejdspladsens adresse.  
  • Ved trin tre nedsætter du antallet af dage. Som udgangspunkt vil de være sat til 216 dage – arbejder du for eksempel hjemme i fire almindelige arbejdsuger, trækker du bare 20 dage fra.
Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler