21. maj 2024

Fællesskabet er i højsædet hos LOOP

Hadsten har fire motionscentre, og det nyeste, der så dagens lys i 2020, er LOOP, der ligger i Hjulfabrikken, hvor også Løbeshop og andre virksomheder har til huse. Centeret ejes af Pernille Ryge Koch, der overtog lokalerne tidligere i år.

Når man, som ByensNyts udsendte, kommer til Loop i Hadsten for første gang, så bliver man overrasket over, hvor lyst og indbydende her er, samt betages af den herlige udsigt over Hadsten, som man har glæde af, når der skal gang i maskinerne. Her er rart at være, er følelsen man står med, og det er også noget som Pernille lægger vægt på og har som en klar prioritet.

”Man kommer her for at træne, men mange bliver hængende efterfølgende og drikker lidt kaffe og hygger sig med de andre der træner, så det skal være et rart sted at komme, og det synes jeg vi er lykkedes med. Her er lyst, rent og højt til loftet, og så fejler udsigten jo bestemt heller ikke noget”, konstaterer Pernille Ryge Koch med et smil.

I Loop er det cirkeltræning, hvor man kommer rundt i maskinerne gennem en nøje udregnet tidsplan. Selve cirkeltræningen er beregnet til 24 minutter og så 5-10 minutters opvarmning, hvilket gør, at man i en travl hverdag kan få trænet kroppen på en halv times tid, hvilket for de fleste nok kan presses ind i åbningstiden fra 05-24 alle ugens dage.

”Maskinerne tilpasser sig den enkelte og er lavet, så man ikke kan gøre noget forkert, hvilket gør at skader minimeres. Der er mulighed for, hvilket vi anbefaler, at få en tur rundt i maskinerne med en instruktør til en start, så man er klædt bedst muligt på, og skulle man efterfølgende få brug for gode råd, så er man mere end velkommen til at bestille en ny vejledningstime, som er inkluderet i ens abonnement.”

Kaffemaskinen er særdeles populær blandt medlemmerne hos LOOP

Hygge og sammenhold er vigtigt

I Loop Hadsten gør man meget for, at medlemmerne føler sig godt tilpas og har mulighed for at deltage i andet end blot den almindelige træning. Hen over sommeren har man derfor haft mulighed for gåture rundt i byen lige som man løbende tilbyder holdtræning.

”Vi går meget op i fællesskabet, og tilbyder blandt andet holdtræning og hen over sommeren har vi arrangeret gåture rundt i Hadsten. Vi forsøger også, når vejret tillader det, at bruge vores udenoms arealer til træning, så der bliver noget variation og træning uden maskiner. Vores lille caféområde er også vældig populært, hvor vi tilbyder gratis kaffe og te, og det skaber også et godt fællesskab for mange af dem der kommer her”, fortæller Pernille, der, udover Loop, har et mindre center i Lystrup, hvor hun udbyder holdtræning.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler