28. maj 2023

Gamle studiekammerater forenet i Søndergades Optik

De gik på optikerskole sammen tilbage i 1989, og nu er de så kollegaer i Søndergades Optik, Mette Weinell, indehaver af Søndergades Optik og Bo Rasmussen.

Bo startede faktisk i butikken tilbage i december sidste år, hvilket, måske lidt på grund af corona, var gået ByensNyts næse forbi, så det får vi lige rettet lidt op på med denne artikel.

Bo Rasmussen havde sammen med en kompagnon en brillebutik i Hobro, hvor han dog solgte sin andel for et par år siden, og egentligt havde han tænkt at han skulle noget andet, men så ringede Mette til ham.

“Det var ikke lige planen, at jeg skulle fortsætte som optiker, men så ringede Mette til mig, og hende har jeg jo kendt i mange år, så jeg tog imod tilbuddet, og det er jeg godt tilfreds med, men hun (Mette, red) er jo en hård chef”, lyder det fra en smågrinende Bo Rasmussen, mens Mette replicerer, at hun er blid som et lam.

Mette Weinell er også glad for at Bo er kommet til butikken, hvilket betyder, at de nu er tre udlærte optikere i butikken. Tredjemand er Hanne Rahbek, der har været i Søndergades Optik i 15 år.

“Det er første gang, at vi er tre udlærte optikere, og det betyder virkelig meget, både for den interne sparring, men i særdeleshed for vores kunder, der kan få en professionel betjening af os alle. Vi er alle tre udlært efter den gamle model, så vi kan også reparere brillerne, hvis de er knækket eller skal slibes. Det lærer man ikke længere, så vi har en faglighed i huset, som vi er stolte af”, fortæller Mette og fortsætter:

“Jeg har kendt Bo i mange år, og siden vi blev udlært har vi holdt kontakten, så jeg er rigtig glad for, at han sagde ja til at komme til Hadsten. Kunderne er også ved at kende ham og har taget godt imod ham, og så har han endda taget nogen af sine kunder fra Hobro med, som ikke kunne undvære ham, så det kunne jo ikke være bedre”, siger Mette med et stort smil.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler