28. februar 2024

Hvordan træner du din mentale form?

Det lokale netværk Østjysk Business Network mødes en gang om måneden i Hadsten Kulturhus Sløjfen og havde i dag besøg af konsulent og master i positiv psykologi Christian Jensen, der med anekdoter og personlige oplevelser gav netværket sine svar på overskriftens spørgsmål.

De fleste ved hvor meget det betyder at træne, hvis man ønsker at gennemføre et maratonløb eller en anden stor udfordring. Men man kan på samme måde træne sin mentale tilstand til også at kapere store udfordringer på det mentale plan som f.eks. når man mister sit job, en nær slægtning eller bliver arbejdsløs mener Christian Jensen.

Resiliens og de 8 faktorer

Det handler om at gøre sig modstandsdygtig eller at styrke det Christian Jensen kalder for resiliens. Til det brug har han udviklet en model som han kalder Ironmind med 8 faktorer; autencitet, kontekst, tænkning og problemløsning, krop og natur, positive følelser, relationer, selvregulering og styrker.

Ved at arbejde bevidst og træne de 8 faktorer styrker vi vores mentale kapacitet fortalte Christian Jensen.

Hvis du kunne tænde dig at deltage i Østjysk Business Netværks møder, der finder sted hver den første i måneden, kan du kontakte formand og netværkskoordinator Helene Brixen på kontakt@ojbn.dk. Du kan være med som gæst et par gange før du beslutter dig for om du vil være medlem. Eller klik ind her: Østjysk Business Network.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler