26. februar 2024

Kollerup Mølle Kro glæder sig til at åbne igen

Mandag den 18. maj fik restauranter, caféer og værtshuse lov til at åbne igen efter to måneders nedlukning. På Kollerup Mølle Kro er glæden stor, og optimismen vendt tilbage.

Kroen åbner først onsdag, men allerede mandag, da ByensNyt.dk var forbi den hyggelige kro, var der godt gang i klargøringen, og bookingerne strømmede ind i en lind strøm.

“Forleden var jeg lidt mere skeptisk, men lige nu er det svært ikke at være optimistisk, fordi vi har allerede fået rigtigt mange bestillinger til denne uge, så om ikke andet, så får vi i hvert fald en god start, og det er virkelig vigtigt”, lyder det fra Gitte Wallentin, der sammen med Peter ejer kroen.

Det er Gitte, der styrer restauranten, mens Peter regerer i køkkenet, og han har forberedt en særlig sommermenu, som også kan afhentes og spises derhjemme. Et nyt tiltag som de håber, at folk vil benytte sig af.

“Vi har ikke tradition for take-away og har heller ikke tilbudt det under nedlukningen, men nu forsøger vi det med sommermenuen. Det er mest tiltænkt til dem, der måske stadig er bekymrede for at gå ud og spise, men som gerne vil have en god madoplevelse, men alle er selvfølgelig velkomne til at bestille”, lyder det fra Peter Wallentin.

Håber på, at selskaber snart bliver muligt

Med de nuværende regler om afstand har kroen plads til godt 80 personer, men Gitte og Peter understreger, at de har valgt at sørge for, at der er god afstand mellem gæsterne, så det bliver en del færre, der i praksis kan besøge kroen på samme tid.

“Vi har flere forskellige lokaler, så vi har valgt at lave god afstand og sprede gæsterne ud, således at det føles trygt for alle. Jeg tror, alle i branchen hellere vil være på den sikre side og sørge for god plads, for vi skal for alt i verden ikke have en nedlukning igen, da det vil være tæt på en katastrofe. Der vil selvfølgelig være dem, hvor de er nødt til at køre lige til grænsen, men hovedparten skal nok sørge for mere plads, end der står i reglerne”, lyder vurderingen fra Gitte og tilføjer:

“En stor del af vores indtægt kommer fra selskaber, så den del mangler vi jo lige nu, men jeg tænker, at det kommer den 8. juni, hvor det ser ud til, der bliver åbnet op for 30-50 personer, der kan forsamle sig i samme lokale. Vi håber meget på 50, for det vil virkelig gøre en stor forskel. Så må vi så se, om folk vil holde fest, men det må vi tage til den tid”, hvorefter Peter supplerer:

“Jeg tror faktisk, at fortsætter antallet af smittede med at falde, så vil folk tænke, at det godt kan gå at samles nogle flere ad gangen, så mon ikke at folk nok skal komme?”

Så sjovt var det heller ikke at holde fri Stor Bededag

Snakken falder på de konfirmationer, der under normale omstændigheder skulle have været afholdt i disse dag, men nu er flyttet til efteråret. For første gang i mange år har værtsparret haft fri på disse dage, og ifølge Peter var det lidt overvurderet.

“Vi har tit talt om, netop omkring Stor Bededag, hvor vi har mange konfirmationer, at det da kunne være sjovt at prøve at sidde i sin have med en kold øl og bare nyde at holde fri. Nu har vi jo så prøvet det, og så sjovt var det heller ikke. Vi blev i hvert fald enige om, at vi egentligt hellere ville være på kroen, men nu er det prøvet”, kommer det med et stort smil fra Peter.

Kroen åbner onsdag klokken 12 og tilbyder både gourmetmenu, sommermenu samt et flot og varieret frokostkort.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler