15. juni 2024

Krisen kradser også hos Balderus, men indehaver er fortrøstningsfuld: Vi har stadig noget at se til

Danskerne passer stadig på deres penge, og det kan de også mærke hos Balderus Møbelflet i Hadsten. Indehaver Knud Silkjær er dog optimistisk og fortæller, at møbelværkstedet fortsat har en del at se til.

Hos Balderus Stoleflet i Hadsten kan de også mærke, at den økonomiske krise stadig kradser. Efter et 2022 med lanceringen af deres første egenproducerede stol og en Gazelle-pris fra Dagbladet Børsen, kan møbelværkstedet allerede nu se, at der i år vil være en generel nedgang i omsætningen.

“Det har noget at gøre med, at folk passer på deres penge, men vi har stadig noget at se til, og alt går fint,” fortæller indehaver Knud Silkjær til ByensNyt.

Knud Silkjær er fortrøstningsfuld, og Balderus er kommet omstændighederne i møde ved hjælp af naturlig afgang, så det har ikke været nødvendigt med fyringer.

“Det er jo et spørgsmål om, hvorvidt vi kan nå at tilpasse os situationen. Nogen har sagt op, og så har vi så valgt ikke at genansætte, så vi er tre mand mindre nu. Det er jo den heldige måde at gøre det på, og vi har været fri for at skulle endnu længere ned. Så vi har stadig noget at lave både med nyproduktion og gamle renoveringer. Bare vi får bundlinjen til at se positiv ud, og det tror jeg, vi gør,” siger Knud Silkjær, der også fortæller, at Balderus vil være at finde på Familiemessen igen i år.

Nyt liv til borde, stole og campingvogne

Sidste år lancerede Balderus deres første egenproducerede stol. Stolen med navnet EK 48 er blevet vel modtaget, og der er kommet flere forbi værkstedet for at se på et eksemplar.

“Der bliver solgt lidt en gang imellem. Det er ikke en højdespringer, men folk kan godt lide designet og komforten og synes, det er en smuk stol, og det kan vi jo kun give dem ret i,” siger indehaveren. 

I øjeblikket har Balderus en campingvogn på værkstedet, der skal have hynderne ombetrukket, og for tiden er der også en del, der får produceret karmhynder, så man kan sidde komfortabelt i sin vindueskarm.

Derudover har snedkerafdelingen hos Balderus også masser at lave for tiden, og Knud Silkjær gør opmærksom på, at det ikke kun er stole, de tager sig af. Både spise- og sofaborde kan de også shine op og give nyt liv, hvis de har fået et lidt trist og mat udseende. 

Caroline Balslev
Caroline Balslev
Caroline Balslev er journalist og en del af redaktionen på ByensNyt. Caroline har erfaring med lokaljournalistik fra blandt andet Hammel og omegn. Hun er født opvokset i København, men bor i dag i Aarhus.

Relaterede artikler