28. november 2021

Lokal gazelle agerede løver for 7. klasse

Den lokale app-producent Holion havde i formiddags lejet cafeen i Sløjfen for at kunne agere løver for 7. B fra Risskov Skole. Holion er en af byens succesrige virksomheder fra iværksættermiljøet i Banegården og er netop blevet kåret som gazellevirksomhed

Eleverne har arbejdet med begrebet IOT (Internet of Things), der dækker over, at der indbygges data i ting, vi anvender i hverdagen, som så kobles til internettet. Eleverne har i grupper udviklet IOT-produkter, der kan afhjælpe problemer fra elevernes egen hverdag og selv kodet produkterne og fået dem til at virke. Elevernes lærer Ann Frank havde dernæst kontaktet Niels Ladegaard Beck fra HOLION og spurgt om de måtte komme og pitche deres produkter for ham og hans medarbejdere, på samme måde som det sker i udsendelsen Løvernes Hule.

Spændende IOT-produkter fra eleverne og ros fra løverne

To af elevgrupperne havde på hver sin måde udviklet en føler der kunne måle støjniveauet i klasselokalet og som sendte et signal til nogle pærer, der lyste, når larmen blev for høj. Blev larmen kritisk, lyste den gul, mere kritisk orange og når den var helt gal lyste den rødt.

En gruppe havde lavet en affaldssorteringsmaskine til klasseværelset. Hvor man puttede affaldet i et hul og så skulle beholderen selv sortere bagefter. Den manglede kun en scanner som skulle vise om det var papir eller restaffald, men Holion gav ros til ideen.

En gruppe havde udviklet en maskine der skulle reducere køen i kantinen ved at markere, når ens mad var klar. Holion anbefalede eleverne at videreudvikle produktet, så man via en app kunne få svaret på sin telefon.

De fleste af grupperne viste på skærmen, hvordan de havde kodet deres produkter og de tre løver fulgte med grundighed med i kodernes opbygning og roste elevernes ideer og omhu.

En gruppe havde udviklet en føler der kunne åbne vinduerne i klasseværeset, hvis det blev for varmt og viste med en hårtørrer på deres prototype, hvordan det fungerede.

Der var også en gruppe, der havde lavet en knap hos hver elev i klassen, som kunne få en knap til at lyse hos læreren, hvis man ønskede læreren hjælp og så kunne klassen arbejde videre koncentreret uden at blive forstyrret.

Den sidste gruppe havde lavet en digital opslagstavle til klassen, som bl.a. kunne bruges af læreren til at fortælel hvilke lektier man havde for.

Eleverne præsenterede deres ideer og demonstrerede deres produkter for Niels og hans to kolleger fra Holion, der derefter gav eleverne feedback på deres produkter, fuldstændigt, som man ser det i Løvernes Hule.

HOLION roste eleverne for deres produkter og roste dem også for, at de alle var optaget af bæredygtighed. Det lå alle eleverne på sinde at produkterne skulle fremstilles i genbrugsmaterialer eller på anden måde sikre en bæredygtig udvikling.

HOLION udvikler apps til blandt andre Danske Bank, Grundfos, Systematic, STOFA Jyllands-Posten m.fl. men er ofte også med helt fra starten, når iværksættere udvikler helt nye løsninger.

HOLION var efter seancen vært ved en frokost for eleverne i Banegården.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er medstifter af og formand for Favrskov Revyen i Hadsten. Han er derudover formand for Kulturhuset Sløjfen i Hadsten, næstformand for Favrskov Gymnasium og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler

Vejret i 8370

Hadsten
overcast clouds
2.9 ° C
2.9 °
2.1 °
98 %
2.4kmh
100 %
søn
3 °
man
3 °
tirs
5 °
ons
2 °
tors
-0 °