9. december 2023

OK i Ødum får nyt stort bilvaskeanlæg

Mens bilen blev vasket og ENKONS store CASE-gravemaskine var i fuld gang med at flytte jorden bag OKs tank i Ødum mødte ByensNyt Søren Bendixen, der driver tanken til en kort snak om det kommende nye vaskeanlæg.

“Vi glæder os da meget til det står færdigt. Vi oplever et stort træk på det nuværende vaskeanlæg og der er ofte kø på pladsen bag vaskeanlægget” fortæller han.

Søren Bendixen ved den nuværende vaskehal, hvor der ofte er kø særligt i myldretiden.

“Der er mange pendlere der bruger tanken og vaskeanlægget men vi ligger jo også fordelagtigt, når folk kører til og fra motorvejen, hvad enten de skal mod øst eller vest, men der er også mange lokale fra Hadsten, der kører herud for at vaske bilen” siger han.

Det nye vaskeanlæg får to indgange, så det kan vaske to biler samtidigt og det kan endvidere smykke sig med det nordiske miljømærke Svanemærket, når det står færdigt.

For at få det anerkendte Svanemærke skal vaskehallen opfylde en række strenge krav til bl.a. vandforbrug og udledning af skadelige stoffer. De vaskemidler, der anvendes under vasken, er derfor særligt miljøvenlige. Ud af OK’s 178 bilvaskehaller, er 145 af dem svanemærkede og flere er på vej.

Sådan forventes den nye vaskehal ved OK i Ødum at komme til at se ud.

Det nuværende vaskeanlæg kommer til at skabe rum for opbevaring af pakker og et nyt frostrum, som man længe har savnet mere plads til. Vaskehallen forventes færdigbygget i uge 40, hvis alt går vel og der bliver fortsat mulighed for at børnene kan tage sig en tur på den legepladsen, mens de voksne vasker bil.

Der er ingen tvivl om at vaskehallen er et godt aktiv for tanken og det er jo nærliggende lige at hente sig en is eller en pølse i butikken, når man alligevel venter på, at bilen bliver vasket.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler