12. november 2025

Peter har succes med at sætte fokus på udvalgte produkter

Engang var tør, lunken sherry fast ledsager til suppe og andre forretter i festligt lag, mens man ofte blev præsenteret for en lidt for varm og sød sherry til desserten.

Det gjorde, i takt med at der også kom nye og spændende varianter på markedet, at sherry stille og roligt forsvandt ud af markedet, og i dag bliver solgt i meget begrænset omfang.

Sherryproducenterne har de seneste mange år forfinet deres produkter, og man kan derfor købe rigtig god sherry til fornuftig penge, og det har Peter i Skjold Burne Hadsten slået et slag for den seneste periode. Med stor succes til følge.

“Hen over den seneste tid er jeg begyndt at præsentere kunderne for sherry, og det har de taget vældig godt imod. Mange kender dårligt nok til sherry eller havde glemt det, så det har været en øjenåbner for mange, og jeg har fået mange gode snakke med kunderne om, hvad de kan bruge sherry til”, fortæller Peter til ByensNyt.

Der findes mange forskellige typer sherry, der kan gå fra det helt tørre, over i det salte, til mere afrundet samt sød og meget sød. Det er den tørre, fino, der er den oprindelige sherry, mens de andre typer er kommet til senere, og den spanierne selv drikker mest. I Hadsten, konstaterer Peter, er det dog den søde, Pedro Ximenez, der vinder mest gehør.

“Jeg har solgt en del Fino på det seneste, som kan bruges både som aperitif og til forretter, men det er klart den mere søde, Pedro Ximenez, der for alvor er salg i. Det har været sjovt at se, at man faktisk godt kan rykke sit salg på produkter, der ellers er gået lidt i glemmebogen af den ene eller anden grund, så det er da klart noget jeg vil have mere fokus på”.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler