18. maj 2024

Skal du på kør-selv ferie sydpå i år? – så få lige tjekket op på bilens aircondition

Inden vi får set os om, så står der sommerferie på programmet, og går turen sydpå i bil, så kunne det formentlig være en god idé at få tjekket op på bilens tilstand, inden afgang.

Temperaturen i det sydlige Europa ligger ofte væsentligt over det vi bliver budt i Danmark, og det kan blandt andet være med til at udfordre bilens aircondition. Selvom bilen måske lige har været til service, så er det langtfra sikkert, at airconditionsystemet er blevet tjekket igennem, så derfor kunne et sommerferietjek inden afgang være oplagt.

“Skal man ud at køre langt, både, hvis det er i Danmark eller udlandet, så er det altid en god idé at få tjekket bilen igennem inden afgang, så man er sikker på, at bilens bremser og styretøj fungerer som det skal. Det kunne også være oplagt at få tjekket at ens airconditionsystem virker som det skal, og her skal man være opmærksom på, at det ikke altid er med i pakken, når man får serviceret bilen ud fra servicebogens anvisninger. Det er som oftest et tillæg, så det vil være meget oplagt at sikre sig, at der er nok kølemiddel i systemet”, lyder opfordringen fra Nicholai Eberhard fra Foldby Autoteknik, der tilføjer:

“Det kan sagtens være, at systemet virker fint i Danmark, hvor der måske er 20 grader, men kommer man så til 30-35 grader i Italien, så skal det pludselig yde meget mere, og så risikerer man, at det ikke køler optimalt. Vi anbefaler, at man får tjekket system hvert andet år, så man undgår ubehagelige overraskelser”.

Værkstedet på Skanderborgvej tilbyder endda gratis tjek af bilen, så man uden beregning får tjekket sin bil igennem, således at eventuelle mangler kan fixes inden afgang.

“Man er altid velkommen til at booke en tid til et sommerferietjek, hvor vi løber bilen igennem, og er der noget der skal ordnes, så kan vi selvfølgelig også være behjælpelig her, men det er ikke noget krav for at få lavet tjekket. Vi kan også få kigget på, om ens dæk er i god stand, så man også her er godt kørende”.

Glad for nye lokaler på Skanderborgvej

Sidste år flyttede Foldby Autoteknik lidt længere ned ad Skanderborgvej, efter købet af Anders Petersens Automobilers værksted, lige ved siden af Shell, og det har betydet væsentligt mere plads, og Nicholai er glad for de nye rammer.

“Vi er faldet godt til, og har fået styr på de sidste ting, så nu er det som vi gerne vil have det, så det er dejligt. Vi har stadig det gamle værksted, hvor vi nu har skadecenter, så vi har virkelig fået god plads nu. Vi er syv mand i alt, inklusiv to lærlinge, lige nu, og efter sommerferien ansætter vi to lærlinge mere, så vi kommer op på ni mand. Vi vil gerne have uddannet personale, og så er vi jo selv nødt til at tage del i at uddanne, så det er helt naturligt for os, at vi har lærlinge. Jeg synes det er sjovt at have med unge mennesker at gøre og hjælpe dem godt på vej, og faktisk er det to af vores nuværende fejedrenge, der starter i lære, så det er også en meget god historie, at et eftermiddagsjob kan ende ud i en læreplads”, kommer det med et smil fra Nicholai.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler