23. september 2023

“Vis at du er der – på afstand”

“Det helt svære lige nu er, at man ikke kan skabe den nærhed, som alle har brug for i en svær tid, give et håndtryk – give et kram” fortæller bedemand Mette-Marie Bang Nikolajsen fra UNIK Begravelse da ByensNyt taler med hende om, hvordan Coronoakrisen påvirker den måde hun varetager sine opgaver på.

“Det er jo i de svære tider, at vi har brug for at være sammen, mærke familien, mærke netværket og det er jo rigtigt svært at gøre med de begænsninger der er” siger Mette-Marie.

“Men der er noget vi kan gøre, opfordrer hun “og selv en lille opmærksomhed, kan betyde rigtig meget”. “Vi kan ringe til de pårørende, vi kan sende en hilsen, eller en buket blomster og vi kan aftale lige kort at lægge vejen forbi huset, hvor de pårørende bor, måske med en termokande kaffe og hilse på udenfor eller vi kan måske mødes en ad gangen med afstand på terrassen”. “Bare det at vise, at vi er der, kan betyde en masse for de pårørende”.

“Selv om der er meget vi ikke kan gøre, så er der jo noget vi kan gøre og der skal ikke altid så meget til.” En lille handling er bedre end at lade være forstår man. “Vi ved også, at det betyder meget for de pårørende, at man, selv om man måske ikke har medvirket i den kirkelige handling, vælger at følge rustvognen i sin bil et stykke vej og på den måde viser sin deltagelse”, afslutter Mette-Marie mens hun fortæller, at hun og hendes kolleger naturligvis også ser frem til, at vi igen kan mødes med ægte nærvær.

Mette-Marie Bang Niklajsens virksomhed Unik Begravelse har lavet en lille profilvideo, der viser, hvordan man kan vise sin deltagelse ved at følge rustvognen i bil. Du finder videoen her.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler