13. juli 2024

Liin: Det vil blive ualmindeligt dyrt

Søndag kunne ByensNyt.dk fortælle om SF Favrskovs forslag, der gik på at slå de fire administrationsbygninger i kommunen sammen til en, og de foreslog i samme åndedrag, at rådhuset passende kunne placeres i Hadsten.

Det forslag fik ikke nogen varm modtagelse af borgmester Nils Borring, der ligeledes her på ByensNyt.dk havde svært ved at se, at forslaget havde nogen gang på jorden.

Læs: Nils Borring tror ikke på rådhus i Hadsten

Hos kommunens næststørste parti, Venstre, lyder der heller ikke positive toner i forhold til et rådhus i Hadsten, og partiets borgmesterkandidat, Birgit Liin, mener, at SF har påbegyndt valgkampen til næste års kommunalvalg.

”Jeg har svært ved at se, at det skulle være realistisk at bygge et nyt rådhus i Hadsten. Det vil blive ualmindeligt dyrt, måske i omegnen af 250-500 millioner kroner, og det vil jo betyde, at vores anlægsbudget kommer under gevaldigt pres”, siger Birgit Liin, der udtaler sig på egne vegne, da forslaget ikke har været til debat i partiet.

Hun ser i stedet, at der snarest muligt bliver mulighed for flere hjemarbejdspladser, så flere kan få en mere fleksibel arbejdsdag. Hun forestiller sig, at mange i kommunen vil blive glade for at få mere mulighed for at arbejde hjemmefra.

“Under Corona har vi set, at folk har været enormt effektive, da de arbejdede hjemmefra, og vi har fået gode tilbagemeldinger på ordningen, hvor mange føler, at de bedre kan få arbejde og familieliv til at gå op. Vi skal i det hele taget blive bedre til at udnytte de digitale muligheder som eksisterer, og jeg tror der er mange penge at spare på kommunens kørselsregnskab, hvis en del af de møder der bliver holdt, foregik online. Jeg mener heller ikke, at man nødvendigvis skal have et fast kontor eller skrivebord, men de dage, hvor man ikke arbejder hjemmefra, møder ind og finder et ledigt skrivebord. Det vil være med til at gøre det hele meget mere fleksibelt”

Hun er opmærksom på, at der vil være visse faggrupper, hvor hjemarbejde ikke egner sig, og at der også vil være ansatte, der fungerer bedre på deres nuværende arbejdsplads end fra en hjemarbejdsplads.

“Der vil selvfølgelig være personer, der enten varetager funktioner, hvor tilstedeværelse er et krav, eller som trives bedre på en arbejdsplads, og i sidstnævnte tilfælde skal vi selvfølgelig være lydhør og se på diverse løsninger”, lyder det fra Birgit Liin, der fortæller, at ovenstående bliver en del af Venstres valgkamp i 2021.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler