15. juni 2024

SF vil have rådhuset til Hadsten

I en større annoncekampagne som kører for tiden, foreslår SF Favrskov, at de nuværende fire administrationsbygninger, der ligger i henholdsvis, Hvorslev, Hinnerup, Hammel og Hadsten bliver slået sammen til ét fælles rådhus. Placeringen giver, i følge SF, mest mening med Hadsten.

Ud over fordelen ved at tingene er placeret et enkelt sted, så ser SF også en økonomisk og miljømæssig fordel i, at man slår de fire lokationer sammen, og partiets lokalformand, Laila Graf, mener at tiden er inde til, at droppe al snak om sognerådspolitik i denne sammenhæng.

“I SF Favrskov har vi et stykke tid ment, at det var oplagt at få slået de fire administrationsbygninger sammen, således at vi får et fælles rådhus. Geografisk giver det god mening at placere det i Hadsten, da det er forholdsvis nemt for de fleste i kommunen, at komme til byen. En af grundene til, at vi tager det op nu, er, at bygningen i Hvorslev står over for omfattende renovering i nær fremtid, og i stedet for at kaste en masse penge efter det projekt, var det måske på tide at droppe snakken omkring sognerådspolitik, og tage en beslutning, der er holdbar på den lange bane. Favrskov skal ikke konkurrere med sig selv, vi skal konkurrere mod de kommuner der ligger rundt om os, og det gør vi bedst ved at stå sammen som en enhed”, siger hun til ByensNyt.dk og tilføjer:

“Der er også et miljøaspekt i det, fordi et nyt byggeri vil kunne laves meget mere klimavenligt, end de byggerier vi renoverer på i dag, så der er både økonomiske besparelser på sigt, men også miljømæssige hensyn i det her forslag. Der ud over tror jeg også på, at der vil være en masse praktiske ting, der vil blive lettere, hvis tingene lå placeret på en enkelt lokation, i stedet for fire. Tre af de nuværende grunde vil også være attraktive byggegrunde, så en stor del af finansieringen skulle komme den vej, og så er vi som parti, naturligvis klar til at være ansvarlige i forhold til resten af finansieringen. Jeg har svært ved at svare på, hvor dyrt et nyt rådhus vil være, men hvis der er opbakning fra andre partier, så vil forvaltningen jo kunne lave en beregning på det”

ByensNyt.dk følger naturligvis op på det spændende forslag med kommentarer fra Niels Borring, borgmester i Favrskov Kommune samt Birgit Liin, der er borgmesterkandidat for Venstre.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler