Når man taler om jubilæer i forhold til jobs, er det i dagens Danmark primært 5, 10 og måske 15 års jubilæer der tales om, men for Birthe er det et helt andet tal vi taler om. 15. juli runder hun nemlig 50 år i Nordea.
I dag for 50 år siden, havde Birthe Nørgaard sin første dag i det der dengang hed Andelsbanken, som senere er blevet til Unibank og Nordea, i Hammel, og det jobmæssige ægteskab har sidenhen holdt ved. Efter et par år i Hammel tog hun en kort afstikker til Randers, hvorefter hun skiftede til Langå, hvor hun blev indtil afdelingen lukkede i 2012 og har siden da haft sin faste gang i Nordeas afdeling i Hadsten.
”Jeg startede i Hammel i 1971, og kom så til Randers i 1973, da jeg var færdig med bankuddannelsen, hvor jeg dog kun var forholdsvis kort tid, da jeg havde svært ved at nå til Vellev, hvor jeg boede på det tidspunkt og hente mit barn inden institutionen lukkede. Så kom der heldigvis en stilling i Langå, og der blev jeg så indtil 2012, hvor afdelingen lukkede, og vi flyttede til Hadsten, hvor det var Vagn Skaarup der var direktør”, fortæller Birthe til ByensNyt.
En del af hendes kunder fra tiden i Langå er rykket med til Hadsten, og faktisk har hun kunder, som hun har betjent i over 40 år.
”I starten havde man ikke sine ”egne” kunder, men var i en specifik afdeling, for eksempel udlån, og havde således ikke samme kendskab til kunderne som man fik sidenhen, hvilket jeg synes har været en god ting. Man får en relation med kunderne, og følger dem i mange tilfælde gennem flere år, og det synes jeg helt klart har været positivt, og så er det da lidt sjovt, at jeg har nogle kunder der har fulgt mig i over 40 år”
Følger med udviklingen
Banksektoren har gennemgået mange forandringer gennem de 50 år som Birthe har været i branchen, og hun har taget alle de teknologiske ting til sig, fordi som hun siger:
”Ellers kunne jeg jo ikke have været her så længe, og havde jeg ikke været åben for udviklingen, så kunne jeg ganske enkelt ikke passe mit arbejde. Jeg er positiv over for de forandringer der har været og fortsat kommer, og er man som person ikke omstillingsparat, så er banksektoren nok ikke det rette sted at være. Jeg har helt sikkert været udfordret en del gange på det teknologiske område, men har altid taget udfordringen op, og det er uden tvivl blevet lettere på mange områder i forhold til tidligere”, konstaterer jubilaren, der ikke har sat dato på, hvornår hun vil på pension.
”Som jeg har det lige nu, så har jeg ikke travlt med at komme på pension, selvom at jeg godt kunne stoppe nu. Jeg blev i princippet pensionist for tre år siden, men så længe jeg synes det er sjovt, og banken kan bruge mig, så bliver jeg. Vi taler løbende sammen, og jeg har sagt til min chef, at de skal komme og sige det til mig, hvis det er tid til at stoppe. Jeg gider ikke, at der bliver talt i krogene om, at det vist er på tide at Birthe stopper, så hellere sige det som det er”, kommer det med et smil fra Birthe Nørgaard.