13. juli 2024

Folkeskoven mellem Hadsten og Hadbjerg vokser

Arbejdet med at plante flere træer i den nye folkeskov mellem Hadsten og Hadbjerg er gået i gang. Ovenstående billede er et genrebillede af en gammel skov.

I torsdags begyndte arbejdet med at plante flere træer i den nye folkeskov mellem Hadsten og Hadbjerg. Det skriver Favrskov Kommune på sin hjemmeside. Træerne er finansieret af Growing Trees Network Foundation, som har indsamlet pengene fra borgere og virksomheder.

Skoven vokser fra de nuværende 5.000 m², som blev plantet i forbindelse et indsamlingsprogram på TV2 i september 2019, til 50.000 m². Arbejdet med at plante de i alt 12.000 træer fortsætter i uge 17, og alle er velkomne til at følge arbejdet. Adgang til den nye skov sker ad en sti fra Elmelundsvej 27 i Hadbjerg.

Folkeskoven er beliggende i et område, som i forslaget til den nye kommuneplan er udlagt skovrejsning. Området kan ses på nedenstående kort og der kan læses mere om kommuneplanens tema om skov her.

Udklip fra forslaget til Kommuneplan 2021-32, der med grønt viser det område, der er udlagt til skovrejsning. Kilde: Favrskov Kommune.

Jonas Søby Pedersen
Jonas Søby Pedersen
Jonas Søby Pedersen er opvokset i Hadsten og uddannet landinspektør fra Aalborg Universitet i juni 2020. Jonas interesserer sig for byplanlægning, infrastruktur og historie, og vil derfor primært skrive om det her på siden.

Relaterede artikler