20. marts 2023

Hadsten Fri Fagskole fornemmer medvind igen

De seneste år har været op ad bakke for Hadsten Fri Fagskole, hvor de har oplevet dalende elevtal, men nu begynder det at vende, og der blæser lige så stille og roligt medvind på den traditionsrige skole.

Hadsten Fri Fagskole havde lørdag eftermiddag åbent hus, hvor de præsenterede skolen for kommende elever. Skolen har lige nu 24 elever, og det er, i følge skolens leder, Inge-Dorte Wandall, for lidt, men hun tror på, at der efter sommerferien går på den gode side af 30 elever.

“Skolen har været ramt af, at kommunerne har valgt at prioritere anderledes de seneste år, og det har betydet, at elevtallet faldt dramatisk for år tilbage. Da jeg kom til for to år side, så det meget svært ud, og det gør det sådan set stadig, men jeg fornemmer, at der blæser nye vinde ind over os lige nu”, siger hun til ByensNyt.dk og tilføjer:

“Der er kommet mere fokus på, at der er brug for erhvervsuddannelserne, og det gør at jeg har en tro på, at vi går i mod bedre tider. Vi har også fået fat i flere, der selv betaler, i stedet for kommunen, og der er ingen tvivl om, at det er den vej vi skal gå”

Selve Åbent Hus arrangementet var godt besøgt, og ByensNyt.dk fik en fin rundvisning af Line, der er tidligere elev. Hun fik vist rundt i de flotte bygninger, og fremvist de mange muligheder der er på Hadsten Fri Fagskole, der om tre år har 100 års jubilæum som først husholdningsskole, og nu Fri Fagskole.

Skolen udbyder flere forskellige ting, blandt andet 10. klasse, men også fag som Craft, der er relateret til håndværk. Så er der Food, der som navnet antyder, giver et indblik i madens verden, og er man mere rettet mod at arbejde med mennesker, så er linjen Care det rette valg. Sidst, men ikke mindst, så har skolen en linje, hvor man får mulighed for at lære at programmere og forsøge sig med at lave computerspil.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler