2. juni 2023

Klassekammerater med hang til musik

Frederik Dyrberg og Lasse Hejgaard Mørch er begge 20 år og har siden de var 10 år gamle skruet i gamle højttalere og pladespillere og med tiden har det grebet om sig.

“Vi er oprindeligt klassekamerater” fortæller Fredrik til ByensNyt “og vi startede for ca. 10 år siden med at skrue i nogle gamle højttalere som vi fandt i genbrugscontaineren og så fandt vi nogle gamle plader i vores forældres gemmer som vi fik mixet sammen” og det var der, at det hele startede”.

Siden lærte de to klassekammerater mere og mere om lyd og da de var 16 år hørte de første gang om, at der er noget der hedder et mobildiskotek. Det kunne de godt tænke sig. De ville være rigtige DJ’s, som det hedder på moderne jysk. “Men hvordan mon, tænkte vi, kommer man i gang med at lære at mixe sange sammen og bruge en dj pult og få lyden ud gennem højttalerne?”

På tur med DJ Simon Ringholm

Med god hjælp fra onkel Google fandt de ud af, at der den gang var nogle mobildiskoteker tæt på Hadsten og her fandt de frem til den erfarne DJ Simon Ringholm, der gennem de sidste 16 år har spillet i både ind- og udland. Drengene tog kontakt til Simon og fik lov til at komme med på dj-jobs sammen med ham for at se, hvordan det hele skulle gøres.

Efter mange jobs sammen med Simon, fandt de ud af, hvad der skulle til og så fik de blod på tanden og mod til at starte deres helt eget mobildiskotek. De hørte, at en af deres klassekammeraters far havde en hel del højtalere i en gammel lade og spurgte ham, om han havde nogle billige højttalere til salg. De fandt sammen frem til nogle gamle støvede højttalere som ikke helt virkede, men som de havde mod på at sætte i stand, og købte dem.

“Nu havde vi endelige fået nogle højttalere” fortæller Fredrik “og nu var vi klar til at komme ud og spille til en masse fester. Vi kunne dog godt se, at vi stadig manglede en hel del udstyr for at kunne få en fest op og køre, så da vi fik vores første job lånte vi en pult og lidt lys af Simon. Det var en stor hjælp.” Og mobildiskoteket kaldte de for DJ Hadsten, hvad det stadig hedder.

Og hver gang drengene havde været ude at spille, lagde de pengene og deres løn til side og efterhånden, som de fik samlet penge nok sammen, investerede de i mere udstyr. I dag har DJ Hadsten udstyr med lyd og lys, mikrofoner, uv lys, laser lys, røgmaskiner, konfettikanon og meget mere for lidt over 220.000 kr. og har spillet til fester med op til 2000 mennesker.

DJ Hadsten har spillet alt fra sølvbryllupper til store gymnasiefester/havefester i både Århus og København og mange andre steder i Danmark, men de har ikke spillet meget her i lokalområdet. “Nej, det er lidt sjovt, at man efterspørger os andre steder i landet, mens der her lokalt, ikke så ofte er nogen der ringer.” fortæller Fredrik håbefuldt. Drengene spillede dog i pauserne sidste år til Musik på Toppen, men der indtog de en lidt mere anonym rolle.

“Men vi skal nok bare være bedre til at reklamere lokalt” slutter Fredrik og måske artiklen her på ByensNyt kan være med til at kaste lys på drengenes mobildiskotek her i Hadsten.

DJ Hadstens slogan vidner om, at de to drenge ikke alene har sans for god musik, de kan også rime: “DJ´s med klasse…… så er det Fredrik og Lasse.

Læs mere på: DJ Hadsten

Fotos: DJ Hadsten

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler