15. juni 2024

En vinterferie for familien i fordybelsens og nærværets tegn

Af Signe Flindt, Sara Kromann, Anna Wallin og Victoria Jakobsen

En indre ro spreder sig og overdynger kroppen, når fødderne træder ind i det lyse og åbne lokale. Lokalet udgør Hadsten Bibliotek. Solen kaster sine lysstriber ind gennem vinduesvæggen og oplyser biblioteket.

Ved vinduet står en lysegrå, blød sofa med udsigt over Hadsten Å. Sofaen giver mulighed for at synke ned blandt puderne og danner rammerne for en god læseoplevelse. Som besøgende fornemmer du svagt den susende og liflige lyd fra åens brusen. Lokalet udstråler rummelighed, åbenhed og muligheder for fordybelse. På de fyldte bogreoler komplimenterer de farverige bogrygge hinanden. De spænder bredt i deres kategorier og favner alt lige fra håndarbejde til krimier og fra børnerim til fagbøger.

Krea-værksted, flunkerjagt, børneteater og rytmik for de yngste:

Mangler du noget at foretage dig i vinterferien med dine børn eller børnebørn, finder du gode muligheder på Hadsten Bibliotek. Den 8.-16. februar kan børn i alle aldre komme ned på biblioteket til kreativ udfoldelse, når biblioteket stiller op til læsepinde-workshop. Får I nok af lim og glimmer, kan I gå på jagt efter de drilske flunkere, der gemmer sig på børnebiblioteket. Finder I dem alle, får I et flunkerjæger-badge som bevis på jeres flunkerjægerevner. Begge oplevelser er gratis, og alle materialer findes på biblioteket.
Et af højdepunkterne blandt bibliotekets arrangementer for børn i vinterferien er teaterforestillingen Villads fra Valby – sikker i trafikken, der finder sted lørdag den 8. februar klokken 14 i Lilleåsalen på Kulturhuset Sløjfen. Arrangementet henvender sig til børn i alle aldre, og forestillingen tager udgangspunkt i en af Anne Sofie Hammers nye bøger om drengen Villads, som forvilder sig ud i problemer. Entré koster 30 kroner for børn og 35 kroner for voksne. Bøgerne om Villads’ trafikeventyr og øvrige bedrifter kan I desuden finde på biblioteket til hyggelig højtlæsning.

Har du lyst til leg og bevægelse med dine yngste, kan I lørdag den 15. februar tage til rytmik for de yngste. Arrangementet er for børn i alderen et til fem år, som erfarne musikpædagoger fra Favrskov Musikskole underholder med sanglege og bevægelse.

I bibliotekets børneafdeling finder du bøger til børn i alle aldre, kreaborde, legetøj og meget mere. Kigger du forbi, lægger besøget op til en hyggelig dag i selskab med andre børn og forældre.

Readathon for børn og unge i Hinnerup

Et af Favrskov Bibliotekernes større tiltag for unge i vinterferien er readathon. Hvad enten du foretrækker bøger, lydbøger, e-bøger fra eReolenGo, tegneserier eller noget helt andet, lyder udfordringen den samme; læs mest muligt på 10 timer. Mandag den 10. februar sættes der op til læsemarathon på Hinnerup Bibliotek klokken 10-20 for børn og unge i alderen 10-14 år. Der vil i løbet af dagen være mulighed for pauser fra læsningen med små aktiviteter og frugt, og biblioteket serverer pizza om aftenen. Pak gerne snacks og en madpakke, som du nyder i selskab med andre læseheste. Ta’ din bedste læsekammerat under armen eller kom alene og få en ny. Prisen ligger på 50 kroner per deltager. Tilmelding foregår via bibliotekets hjemmeside: https://favrskovbib.dk/arrangementer/boern/readathon-0 

Søger du et alternativ til læsning og lydbøger, er skaterramperne i Hadsten Kulturhus’ forhave altid et godt sted for de unge at brænde krudt af, mens de voksne læser en god bog i et af bibliotekets komfortable sofamøbler.

For voksne:

For de voksne lægges der også op til en hyggelig stund i fællesskab med andre. Søndag den  16. februar tilbyder Café Sløjfen under Hadsten Bibliotek arrangementet Syng fra den blå, der er fællessang fra højskolesangbogen. Arrangementet er oprettet i fællesskab med Ældre Sagen Hadsten, men er åbent for alle. Entréen er gratis. Ta’ hele familien med og nyd de skønne sangtekster og de fine melodier sidste søndag i vinterferien.

Frem til den 9. februar finder du et bogsalg på Hadsten Bibliotek. Biblioteket ser gerne, at flest mulige bøger får et nyt hjem. Bøgerne sælges til favorable priser.

Fyld posen med bibliotekets aflagte bøger.

Mangler du inspiration til de unge læsere, kan du med fordel læse artiklen “Bibliotekarens bogguide for børn og teens”

På bibliotekets hjemmeside er der altid hjælp at finde, hvis du mangler inspiration til nye læseoplevelser, barn som voksen. Besøg https://favrskovbib.dk/section/nyt-paa-hylden

Derudover er du altid velkommen til at hente inspiration på biblioteket. Sammen med bibliotekarerne finder I den helt rigtige bog, der passer til dine behov.

Relaterede artikler