2. december 2023

Drøm udviklede sig til debutroman for Duprée Bigum

En drøm fører for de flestes vedkommende ikke til det helt store, men for Duprée Bigum fra Hadsten, udviklede det sig til hans debutroman der nu er på gaden, og på mandag præsenteres på Hadsten Bibliotek.

Duprée hedder egentlig Michel, men er gennem flere år blevet kaldet Duprée af familie og venner, og derfor lå det ham naturligt, at det også blev hans forfatternavn. I april udkom han med sin debutroman, som hedder ”De Røde Huer”, og som er en klassisk, romantisk roman, der kort fortalt handler om et greve og grevinde, der mister deres nyfødte barn, men som ved et mystisk tilfælde får et nyt barn af en fremmed kvinde. Det er dog kun greven og hans kammertjener der ved, at barnet ikke er greven og grevindens, og barnet vokser derfor op i uvidenhed om sandheden, der dog kommer til syne flere år senere, og herefter udvikler historien sig om bedraget.

”Idéen til bogen kom faktisk en morgen, hvor jeg var i stadiet mellem at være vågen og stadig sove, og her så jeg en kvinde der vandrer over en hede i tågen, et mærkeligt billede, og da jeg så vågnede helt, begyndte jeg at tænke videre over det, og det udviklede sig så til bogens indledning. Herfra fortsatte skriveriet, og så har jeg gennem mange haft Klokkeren fra Notre Dame som stor inspiration, og har prøvet at drage noget af den genre ind i bogen, bare i danske omgivelser. Den stil bliver der ikke lavet meget af i dag, og det synes jeg er ærgerligt, så nu har jeg givet min input til det”, fortæller Duprée Bigum smilende til ByensNyt.

Bogen har været færdig i nogle år, men har altså først ramt de danske boghylder i år, efter at have været forbi forskellige forlag til gennemsyn. Bogen er udkommet på forlaget ”Books on Demand”, og er hovedsageligt finansieret af Duprée selv, der også selv står for promoveringen af romanen.

”Jeg blev egentlig færdig med bogen tilbage i 2016, men af flere forskellige årsager, så er det først nu at den er blevet trykt. Jeg blev dog enig med mig selv i, at bogen simpelthen var for god til ikke at blive udgivet, og derfor gik jeg i gang med at sende bogen til forskellige forlag. Bogen rammer nok ikke helt ind i tidens trend, da den er ret klassisk og sproget er på mange måder nok lidt gammeldags, så derfor endte det med, at det blev gennem Books on Demand at bogen udkom”

Bogen kan allerede købes nu, og er på hylderne i flere boghandlere, blandt andet i Hinnerup, Hammel og Randers, og der allerede fin interesse for bogen.

”Jeg skal selv lave markedsføring for bogen, så jeg er rundt og snakke med boghandlere i området, som alle har taget godt imod den, og den del har også været ganske interessant. På mandag holder jeg bogreception på Hadsten Bibliotek, hvor der er mulighed for at høre mere om bogen, og naturligvis også købe et eksemplar, og så håber jeg, at bogen på et tidspunkt også kommer på hylden på biblioteket”, siger Duprée, der kan opleves den 16. maj klokken 16.30 på Hadsten Bibliotek.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler