18. maj 2024

20 år med Sløjfen

Hele byens hus Kulturhuset Sløjfen fylder 20 år i december

Det skal naturligvis fejres med et festfyrværkeri af arrangementer i den kommende tid.

ByensNyt viser overnfor et lille udsnit af nogle af de senere års gode begivenheder i huset.

Allerede på torsdag d. 25. november kl. 10.00 vises der film for de mindste i Lilleåsalen, hvor der er gratis adgang og på lørdag kl. 10.30 er der jubilæumslørdag for børn, hvor man kan dekorere julelys.

De voksne kan fra kl. 11 høre anekdoter fra Anna-Grethe Dahl, der var borgmester da huset blev indviet for 20 år siden og man kan gå på opdagelse i husets scrapbøger. Sløjfen er vært for en kop kaffe.

Lørdag d. 27. november er der også jubilæumsfrokostjazz, hvor Creole Catz fylder Sløjfen med glad og svingende mix af boogie woogie, New Orleans og kreolerjazz.

På søndag d. 28. november er der i samarbejde med den lokale avis jubilæumsjulebingo med gode præmier og hvor overskuddet går til Røde Kors.

Tirsdag d. 30. november kl. 17 underholder Favrskov Musikskole med kor og fællessang og senre samme aften kl. 19.30 er der bogcafé, hvor tre engagerede bibliotekarer foræller om deres bud på årets bedste bøger.

Lørdag d. 4. december kl. 11 er der fernisering på udstillingen 20 år – 20 kunstnere, hvor der er sammensat en udstilling med værker af kunstnere, der har udstillet i huset gennem de sidste 20 år og som har tilknytning til Hadsten.

Søndag d. 5. december fyldes Sløjfen med juletoner til den traditionelle julekoncert, som denne gang leveres af Favorittes som før har besøgt Sløjfen med rigtig god succes. De tre velsvingende sangerinder akompagneres af en trio og der bliver både swing, nostalgi og jul for alle pengene.

Nicklas Sahl. Pressefoto.

Torsdag d. 9. december kan Sløjfen byde velkommen til en forlængst udsolgt koncert med bysbarnet og stjernen Nicklas Sahl, som har lagt landet ned med singlerne New Eyes og Four Walls.

Fredag d. 10. – søndag d. 12. december kan du opleve Sløjfen illumineret (det betyder oplyst) i de flotteste farver.

Lørdag d. 11. december er der jublæumslørdag med litterær lørdagsquiz over de seneste 20 års bestseellere med gode præmier og for børnene er der Pippis julefødselsdagsshow.

Søndag d. 12. december fyres jubilæumskanonen af med en reception fra 14-16, hvor Sløjfen byder på kaffe og kage og underholdende indslag fra bl.a. Favrskov Revyen og Favrskov Dramaskole.

Mandag d. 13. december er selve jublæumsdagen og det fejres med luciaoptog med Favrskov Musikskoles kor og musikværksteder.

Læs mere om det hele og køb eller få billetter her.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler