28. oktober 2021

5 år med Bogormen i Hadsten

Marie-Louise Talmark Kannerup har nu drevet Bogormen i fem år og kan se tilbage på fem år med både udfordringer og glæder.

“Men glæderne har klart været de fleste” siger Marie-Louise til ByensNyt, da vi kommer forbi efter den lidt turbulente fødselsdagsuge. “Jeg synes, at jeg fik en ret svær start i Hadsten Centret” fortæller hun. “Jeg overtog forretningen d. 1. oktober 2016 og inden der var gået et år var jeg den sidste detailbutik tilbage i centret. Men da muligheden opstod, besluttede jeg mig for at rykke i Søndergade og det er en beslutning, som jeg ikke har fortrudt”.

“Jeg er virkelig glad for min butik! Og jeg synes jeg har en flot butik, med et varieret udvalg. Jeg brænder selv for børne- og ungdomslitteraturen og jeg synes, at jeg har gode muligheder for at give netop det en fremtrædende plads her i butikken uden at gå på kompromis med voksenlitteraturen og det øvrige sortiment.

Marie-Louise fik også selv en ballonhat, da Marcus Skovfar gæstede Bogormen til butikkens 5 års fødseldag i sidste uge

Bogormen er blevet kendt for at være mere end blot en traditionel boghandel. Marie-Louise har med held og dygtighed formået at tiltrække adskillige forfattere til sin butik, som har signeret bøger og fortalt om deres udgivelser. Herimellem kan nævnes så prominente og dog forskellige forfattere som: Lakserytteren, Leonora Christina Skov, Sara Omar, Karin Slot Christiansen, Thomas Korsgaard, Kim Ace m.fl..

“Jeg vil jo gerne, at det bliver en slags kultursted, hvor man kan gøre andet end blot købe bøger og papirvarer. Det må gerne være et sted, hvor man finder inspiration, hvor man mødes for at diskutere litteratur og måske også bliver præsenteret for nye ting, som man ikke kendte til i forvejen” siger Marie-Louise.

I sidste uge havde Marie-Louise til sin fem-års fødselsdag besøg af Marcus Skovfar, som har skrevet en bog om ballondyr og som også lavede ballondyr til børnene og sågar også en ballonhat til indehaveren. “Det var en sjov dag og jeg tror bestemt at børnene hyggede sig” fortæller Marie Louise.

I den kommende uge er der Verdensboguge, der er søsat for at give børn mere lyst til at læse. Her har Bogormen hver dag et lukket morgenarrangement før åbningstid, hvor 4.-5. klasses elever fra folkeskolerne i 8370 kan mødes og hvor eleverne vil få en lille goodiebag fra Bogormens samarbejdspartnere og leverandører. Den 2. november har Marie-Louise en boginspirationsaften i Bogormen, hvor forlagsrepræsentanter kommer og fortæller og giver inspiration til efterårets og vinterens litteratur.

Sidste år under corona var der 25 deltagere til et lignende arrangement, men i år vil der være et mindre retsriktivt loft på deltagerantallet. “Men det må ikke gå ud over intimiteteten” fortæller Marie-Louise “Det skal stadig være sådan, at folk føler, at det er lidt specielt og nærværende”.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er medstifter af og formand for Favrskov Revyen i Hadsten. Han er derudover formand for Kulturhuset Sløjfen i Hadsten, næstformand for Favrskov Gymnasium og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler

Vejret i 8370

Hadsten
scattered clouds
11.8 ° C
12.5 °
10.9 °
91 %
5.2kmh
48 %
tors
12 °
fre
14 °
lør
13 °
søn
13 °
man
12 °