22. september 2021

Corona-nedlukning fik sat skub i bogudgivelse – debut som forfatter i en alder af 76 år

Det sker ikke så tit, at man først debuterer med en roman i en alder af 76 år, men 3. september sker det for Torben Jensen fra Hadsten. Her udkommer hans bog ”Inspiration” nemlig på forlaget mellemgaard.

Man kan sige, at havde Torben været en smule mere procesorienteret omkring sit forfatterskab, så havde bogen måske ramt boghylderne en del år tidligere, da bogens begyndelse allerede startede tilbage i 2005. Herefter er manuskriptet blevet taget frem og lagt væk igen adskillige gange, og under de to nedlukninger er der så for alvor kommet skred i tingene, hvilket gjorde, at bogen blev færdig.

”Jeg kan dårligt huske, hvor jeg fik inspirationen fra til at begynde på bogen, da den har været undervejs så længe, men jeg kan se på min PC, at den første del af bogen blev påbegyndt i 2005. Den del er så blev omskrevet en del gange, blandt andet fordi at tiden er løbet fra noget af handlingen. I 2005 var det almindeligt at gå på nettet via et modem der blokerede for telefonen, og sådanne ting har jeg redigeret, så det er up to date”, kommer det smilende fra Torben, der er uddannet civilingeniør og gennem mange år arbejde som selvstændig med Norske Veritas som en af sine store kunder.

Under første del af coronanedlukningen, hvor det var begrænset, hvad man kunne foretage sig, besluttede Torben sig for, at nu skulle det være i forhold til at få bogen færdig.

”Efterfølgende sendte jeg så bogen til nogle forlag, og det var så mellemgaard i Odense der syntes, at det var ok, det jeg havde lavet. Forlagsredaktøren har selvfølgelig haft en masse inputs til bogen, og der har været en del skriveri frem og tilbage. Den del af processen har også været sjov og lærerig, og så har der været hele processen med at få den redigeret, så kommaer og anførselstegn og andet har stået som det skulle. Det har kostet noget tid og krævet en hel del arbejde, men jeg har jo tiden til det, så det har været helt fint”, lyder det fra forfatteren.

Måske er der mere på vej

Om bogen, der udkommer 3. september, og kommer til at kunne købes i Bogormen i Hadsten samt lånes på biblioteket, bliver første og eneste udgivelse fra Torben Jensen er lidt usikkert, men en novellesamling kunne blive næste projekt.

”Jeg kom til at sige til mellemgaard, at jeg havde nogle noveller liggende, og dem kunne de også godt lide, men konstaterede at seks-syv noveller nok var lige i underkanten til en udgivelse. Jeg er i gang med den tredje, men hvornår den er klar ved jeg ikke”, kommer det smågrinende fra Torben der fortsætter:

”Altså, jeg skal jo ikke leve af det her, så for mit vedkommende er det jo ren og skær tidsfordriv, så vi må se, om det udvikler sig. Det er jo ikke noget man bliver rig af, og det er kun takket være fondsmidler fra Velux Fonden, at jeg ikke selv skulle have penge op ad lommen for at få udgivet bogen, så man bliver som udgangs punkt ikke rig af at være forfatter”

Bogen skulle oprindeligt være udgivet den 23. august, men er blevet forsinket, hvilket gør at de to arrangementer hos henholdsvis Bogormen Hadsten og Hadsten Bibliotek er udskudt. De nye datoer skal vi nok bringe på ByensNyt, når de foreligger.

Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler

Vejret i 8370

Hadsten
overcast clouds
11.2 ° C
13.1 °
9.8 °
94 %
4.1kmh
100 %
ons
19 °
tors
14 °
fre
14 °
lør
17 °
søn
11 °