28. november 2021

Decemberlæsning

Lokale julehistorier og spændingsroman fra Hadsten-forfatter

Når december nærmer sig er forventningens glæde nok velkendt for de fleste af os. Nu kommer højtiden med den daglige kalenderåbning, kalenderlyset, adventskransen, julepynt og nisser. Men jeg glæder mig også til den daglige julefortælling.

Jeg har gennem flere år købt Kurt Villy Svendsen Julehistorier, som er en samling af folkeminder fra Hadsten og omegn fortalt af og til Kurt Villy, som har en formidabel evene til at levendegøre mindet.

Nogle af historierne omhandler personer, som stadig har sin gang i byen, men hvor hændelserne fandt sted for år tilbage. Andre går mere end 100 år tilbage, men giver os et tydeligt billede af datidens persongalleri og levevis.

Jeg synes det er sjovt, når jeg kan trække tråde op til i dag, men finder det også interessant, når vi bliver indført i helt nye hjørner af vores lokalhistorie, som jeg slet ikke kendte til.

Denne gang er såvel min farmor som min svigerfar nævnt i bogen og det giver mig altid en endnu større glæde, når Kurt Villys skildringer kommer helt tæt på.

Hvis du aldrig har læst de hyggelige og ofte morsomme anekdoter, så begynd i år. Du kan læse en historie for hver dag i måneden her i december, som en slags historiekalender.

“En Julehistorie 2021 – 15. årgang” kan købes i Skjold Burne.

Du kan også vælge at købe “Inspiration” som er den 76 årige Hadsten-forfatter Torben Jensens romandebut. Bogen omhandler revisoren Johannes, en yngre, lidt nørdet single, der med tvivlsom succes skriver noveller. Ved et tilfælde oplever han en uhyggelig hændelse som inspirerer ham til at skrive en novelle, der får politiets opmærksomhed.

Bogen følger den unge novelleforfatter gennem arbejdet, erotiske oplevelser og øvrige liv og Torben Jensen trækker i sit forfattervirke på sine egne erfaringer og oplevelser fra sit jobliv.

Bogen “Inspiration” kan købes i Bogormen.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er medstifter af og formand for Favrskov Revyen i Hadsten. Han er derudover formand for Kulturhuset Sløjfen i Hadsten, næstformand for Favrskov Gymnasium og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler

Vejret i 8370

Hadsten
overcast clouds
2.9 ° C
2.9 °
2.1 °
98 %
2.4kmh
100 %
søn
3 °
man
3 °
tirs
5 °
ons
2 °
tors
-0 °