18. maj 2024

Favrskov Revyen med ny instruktør taber masken

Da Favrskov Revyen i aftes havde revyprøver blev Anders Wadsholt præsenteret for aktører og musikere som ny instruktør

“Det er noget af en kapacitet vi har fået som instruktør på revyen fortæller produktionsleder Tina Vejby. Anders har en kæmpeerfaring som instruktør, har skrevet og opsat adskillige teaterstykker og har lang erfaring med drama og scenekunst, så vi glæder os meget til samarbejdet.”

Anders Wadsholt er til daglig drama-og musiklærer på Gødvad efterskole, han er uddannet cirkusartist og jonglør, har turneret med Cirkus Krone og med Cirkusteatret og optrådt som skuespiller, sanger og musiker i en lang række forskellige sammenhænge. Han har derudover i 15 år være koordinator og dramalærer på Kulturskolen i Viborg. Så det er en mand med stor sceneerfaring der nu tilknyttes revyen.

“Da jeg blev spurgt om jeg havde lyst til at instruere Favrskov Revyen skulle jeg lige tænke mig om” fortæller Anders Wadsholt til ByensNyt. “Ikke fordi jeg ikke havde lyst, men fordi det er meget forpligtende og man skal kun gøre det, hvis man kan prioritere tiden til det. Men jeg bor jo i byen, det er en rigtig spændende opgave, et skønt hold og det virker til at der er godt styr på rammerne. Jeg tror også jeg kan være med til at så nogen frø og inspirere aktørerne. Og så tror jeg at jeg kan sætte tingene i scene på en ny måde og ikke mindst være med til at skabe en tydelig rød tråd. Jeg glæder mig meget til samarbejdet og synes allerede, at de første tekster, som jeg har læst tegner meget lovende” fortæller Anders Wadsholt

Efter præsentationen for holdet i aftes satte Anders Wadsholt sig til klaveret og spillede en sang som han havde skrevet og gav også et oplæg til et par tekster, som han synes kunne passe ind til revyen i 2021, som får titlen:

Favrskov Revyen 2021 – Taber Masken.

Derefter satte han sig sammen med produktionsleder Tina Vejby for at aftale revyprøverne frem til premieren der finder sted d. 6. oktober 2021.

Instruktør Anders Wadsholt og produktionsleder Tina Vejby koordinerer prøverne til Favrskov Revyen 2021 – Taber Masken

Den hidtidige instruktør Kenn Lund Nielsen har desværre ikke kunnet finde den fornødne tid til at være instruktør, så revyen har været på jagt efter en værdig afløser og Anders Wadsholt fremstår som en langsigtet løsning.

“Anders bor i Hadsten, han driver i sin fritid Favrskov Dramaskole og vi har en klar forventning om, at der kan opstå flere synergier i det samarbejde” fortæller revyens administrator Jens-Ole Hesel, der i øvrigt også kunne fortælle at billetterne til den kommende revy snart frigives.

Anders Wadsholt kunne da også kun bekræfte, at han ser gode muligheder for et samarbejde mellem dramaskolen og revyen. “Ja, i Favrskov Dramaskole har vi jo en masse børn og unge der brænder for teater, drama og al teknikken omkring en forestilling og jeg kan slet ikke forestille mig andet end, at de ville synes det var fedt at bistå revyen på de områder som de selv brænder for. Rent digitalt for eksempel er de langt bedre kørende end os andre og det kan jo være at de kan hjælpe os med at lave og redigere små videoindslag og opdatere revyens hjemmeside og måske også være til stede med umiddelbar feedback til revyens generalprøve”.

Favrskov Revyen spiller d. 6., 7., 8. og 9. oktober 2021 i Kuturhuset Sløjfen.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler