1. december 2023

Favrskov Revyen står her stadig

Hvis man gik forbi Sløjfen tirsdag aften kunne man høre tonerne til Elton John melodien I’ m still standing gjalde ud ad vinduerne. Det var Favrskov Revyen der var i færd med at indøve sangene til den kommende revy. Velkomstsangen hedder “Står her stadig” og er en replik til, at Favrskov Revyen er på scenen igen og at selv ikke en corona krise kan afholde dem fra at spille.

“Vi har appelleret til, at alle aktører lader sig coronateste både mens vores revyprøver står på og lige inden premieren og det har alle taget positivt imod” fortæller administrator Jens-Ole Hesel, som også selv har været turen igennem. “Det er en lille ting at gøre og det giver en tryghed, når vi nu er så tæt sammen og det viser også publikum, at vi tager situationen alvorligt” siger han.

“Ansvarlighed er også årsagen til, at vi kun har 100 publikummer i salen hver aften mod 150 som vi plejer, men det har bestemt ikke afholdt folk fra at købe billet” siger han. Fredag aftens forestilling har længe være udsolgt og billetsalget går også fint til de andre dage. “Ja, det lader til at folk glæder sig til, at komme ud for at bliver underholdt” slutter han.

Og hvis publikum ikke føler sig underholdt, er det i hvert fald deres egen skyld. Revyen er igen i år fyldt med sjove numre og gode melodier. Årets revy hedder nye toner og de nye toner handler ikke kun om musik. Sproget, krænkelser, samtykkelov, klimaet, den lokale effekt af udligningsreformen og de mange nye køn og familieformer går ikke ram forbi i årets Favrskov Revy.

Til tirsdag aftens revyprøve var der fokus på sange og til næste revyprøve øver aktørerne sketch og monologer med hjælp fra sufflør Fie Larsen og instruktørassistent Nanna Maj Johansen. Instruktør Kenn Lund Nielsen kommer på banen og finpudser det hele, når holdet samles i de sidste to weekender inden revypremieren d. 30. september.

Revyens lydmand Jesper Lyngaa dukkede også op til prøven. Han havde siddet hjemme i sit lønkammer og samplet nogle af de lydklip som skal bruges til årets revy og ville lige høre om de kunne bruges – og det kunne de. Han har tidligere været mand for at sample alt fra pruttelyde, over toiletskyl, til grisegrynt og udrykningssirener men i år bliver der bl.a. behov for trykknaplyde fra en telefon, togstøj og den mekaniske stemme som man kender fra ventetiden, når man ringer til et offentligt kontor.

Favrskov Revyen spiller d. 30. september og d. 1., 2. og 3. oktober i Sløjfen.

Billetter og yderligere information om revyen finder du her.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler