22. september 2021

Favrskov Revyens tekster kommer rundt i landet

ByensNyt kunne i januar 2020 fortælle om, hvordan Brædstrup Revyen endnu en gang havde valgt at bruge nogle af Favrskov Revyens tekster i deres revy.

Udover Brædstrup Revyen har også Ringkøbing Fjord Revyen og Vallensbæk Amatørteater m.fl. gjort brug af tekster fra Favrskov Revyens faste forfatterstab Poul Sørensen, Tina Vejby og undertegnede.

Poul Sørensen og Morten Gottliebsen i nummeret “Den kloge narrer den mindre kloge”

I dag kom så nyheden om, at også Dronninglund Revyen igen finder smag for tekstforfatterne fra Hadsten.

Den nordjyske lokalrevy har før haft tekster med, der har været brugt i Favrskov Revyen og denne gang arbejder de med tre numre, som de forventer at skulle bruge, når revyen løber af stabelen i Dronninglund Hallen i uge 43.

Tina Vejby har skrevet nummeret “Den Kloge narrer den mindre kloge” om Søren og Tage der sidder og bliver nok så enige om at kvinder er nemme at narre for blot at opleve, at deres koner til sidst tager fusen på dem. I Favrskov Revyen blev de dengang spillet af Poul Sørensen og Morten Gottliebsen.

Dronninglund Revyen arbejder også med to numre, som jeg har haft fornøjelsen af at skrive:

“Grethe & Preben” handler om et lokalt midaldrende ægtepar, som går og mundhugges i det daglige og hvor manden Preben har kvaler med sin svigermor. Han går derfor og klemmer kommentarer ud af sidebenene til den måbende lokale Kvickly-ekspedient, da han ikke har modet til at sige det direkte til Grethe. Nummeret får i øvrigt en efterfølger til årets Favrskov Revy, når den får premiere d. 6. oktober.

Anette Lyngaa & Kenn Lund Nielsen i nummeret “På Gangen”

Nummeret “På Gangen” handler om den nye gymnasielærer der har svært ved at finde rundt på gangene og derfor spørger om hjælp mens han forklarer: “Sidste gang, gik jeg ned ad første gang, anden gang og fjerde gang, men denne gang gik jeg kun ned ad denne gang, men fandt ikke det rette sted”.

Hjælpen kom den gang fra Anette Lyngaa som tålmodigt kunne forklare: “Altså nogle gange er nogle gange lukket. Nogle gange er det første og anden gang der er lukket og andre gange er det andre gange.”

Forvirringen var total og den stakkels gymnasielærer måtte til sidst give op.

‘I den kommende Favrskov Revy vil du igen kunne stifte bekendtskab med både Anette Lyngaa, Tina Vejby, Tina Bruun, Poul Sørensen samt undertegnede og derudover med Lars Boy Brandt og Lisbeth Gaba.

Du kan finde billetter til årets revy her: Favrskov Revyen

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er medstifter af og formand for Favrskov Revyen i Hadsten. Han er derudover formand for Kulturhuset Sløjfen i Hadsten, næstformand for Favrskov Gymnasium og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler

Vejret i 8370

Hadsten
overcast clouds
11.2 ° C
13.1 °
10.6 °
93 %
5.3kmh
100 %
tirs
11 °
ons
19 °
tors
14 °
fre
14 °
lør
17 °