Under denne overskrift fejrer Cafe Snakbar åbning og et års fødselsdag med en fest lørdag den 4. september kl 10.00. 

Caféen, der er Dansk Røde Kors’ første rigtige café, drives af 70-80 frivillige i Hadsten. Den har haft åbent i et år nu, men har naturligvis været lukket ned i perioder. Derfor den store fest. 

“Vi er faktisk lidt unikke i Hadsten- Hinnerup afdelingen. Vi var de første med en byggegenbrugsbutik, og nu er vi også de første, der har åbnet en café. Det er vi lidt stolte over, fortæller Margit Sandvang Larsen, der er formand for Røde Kors’ lokalafdeling for Hadsten-Hinnerup. 

“Vi er virkelig glade for det stærke samarbejde, vi har med de frivillige i caféen, og vi kan mærke fællesskabet mellem de frivillige.”

Trine Persson, der er initiativtager til og aktivitetsleder af caféen stemmer i med formanden. “Den opbakning, vi har fået siden starten i foråret 2020, er ubeskrivelig. Hadstens borgere har virkelig støttet projektet med deres frivillige arbejdskraft, og jeg tror at alle, der er involveret i caféen har oplevet, at de har lært nye spændende mennesker at kende i deres egen by. Det er i sig selv det hele værd,” stråler Trine Persson. 

“Og så er der de erhvervsdrivende, der har været rigtig venlige til at sponsere en del af det udstyr, der var en forudsætning for, at vi kan drive en café på professionelt niveau. Vi er meget taknemmelige, understreger hun.”

Åbningsfesten

Det bliver Røde Kors’ nationale chef Marie-Louise Gotholdt og borgmester Niels Borring, der kommer og klipper den officielle snor for både den flotte genbrugsbutik og for caféen kl 10.00. 

Dagen byder på aktiviteter for gammel såvel som ung. Caféen har lovet masser af kaffe & kage og gymnasiet kommer og spiller musik. 

På pladsen foran genbrugsbutikken arrangerer Haveselskabet og byggegenbrugen et lille marked, hvor der sælges planter og genbrugsting.

 “Alle er velkomne. Vi tror, der kommer rigtig mange gæster til arrangementet,” slutter formand Margit Sandvang Larsen. “Både butikken og caféen har et stort netværk, og alle er hjertelig velkomne.”

Peter Winding er fotograf, videograf og grafisk designer på Grundfos i Bjerringbro. Peter har boet i Hadsten siden 1998, og han har været en aktiv del af kulturlivet: Kulturhuset Sløjfen, Kunsten ud i Landsbyerne, Stones by the River, Hadsten Billedskole mm.