20. juli 2024

Hadstens sangtalent mod nye koncerter

Karrieren går fortsat fremad for Hadstens opera- og kirkemusik-talent Jens Ginge Skov.

Den dygtige sanger, der nu bor i Berlin, har netop været tilbage i hjembyen for at fejre sin 25 års fødselsdag, men det blev et ganske kort ophold, for nye koncerter rundt i Europa venter i kalenderen.

Den unge sanger, der fortsat studerer ved ”Universität der Künste” i Berlin, kunne ses og høres i Hadsten ved et par julegudstjenester, og han har siden årsskiftet haft en række spændende opgaver flere steder i Europa.

“Det hober sig lidt op med studierne i Berlin, for jeg vil jo også gerne sige ja til de mange koncert-tilbud” forklarer Jens Ginge Skov. I de seneste måneder har han således sunget forskellige Bach-kantater ved koncerter i både Tyskland og Holland.

To store koncerter i Berlins domkirke (billedet) står som en af forårets store oplevelser.

“Og så var det virkelig en oplevelse for mig at synge værker af Telemann ved to koncerter i Berlins flotte domkirke. Der var et stort orkester foran mig, og et stort kor bag mig, og koncerten blev sendt på livestream ud i verden. Det var en kæmpe-oplevelse for mig” beretter Jens Ginge Skov.

Han har flere andre opgaver forude: Juli i Berlin, august i Holland, oktober i Aarhus, december i vestjyske kirker, og – på lidt længere sigt – koncerter i april i Aarhus, Odense og Herning.

Den unge Hadsten-sanger har tilknytning som voksen-sanger i Herning Kirkes Drengekor, og er i gang med at tilrettelægge en ugelang efterårsturné i Holland for koret, hvor han selv medvirker.

“Ferie? Sidste års sommerferie brugte jeg på sprogkursus i Firenze. I år vil jeg i sommerhus  i Tyskland og Holland sammen med nogle venner. Og ellers skal jeg øve”.

Han kender efterhånden de tyske og danske togvogne, for han rejser helst med tog, når han skal fra A til B. “Syv timer fra Berlin, uanset om man skal til Hadsten eller Holland, Bayern eller Belgien. Det er ret afstressende, og så får jeg også tid til at sidde og kigge i nodehæfterne”, slutter Jens Ginge Skov, der bliver boende i Berlin mindst et år endnu, inden han kan kalde sig færdiguddannet kontratenor. Derefter er alting åbent: Måske Berlin, måske Holland, måske noget helt tredje. Der er muligheder nok.

Relaterede artikler