28. februar 2024

Hans Pilgaard: “Vi skal tale om det, selv om det kan være svært”

Torsdag aften var der foredrag med Hans Pilgaard I Kulturhuset Sløjfen. Hans Pilgaard var inviteret af Kræftens Bekæmpelse, hvor Hans er næstformand i Landsforeningen. Irma Møller som var initiativtager til arrangementet bød velkommen og fortalte lidt om de mange tv-programmer Hans Pilgaard har deltaget i oh nævnte et par citater fra både Peter Plys og Pippi, hvilket jo heller ikke er fremmed for aftenens gæst.

Irma Møller & Hans Pilgaard

Hans Pilgaard fortalte til en fyldt sal, at han ikke ville fylde aftenen med, hvordan det havde været for ham at møde den lede sygdom, men kun kort ridse forløbet op, og så fortælle lidt om, hvad der var vigtigt for ham. Hans Pilgaard elsker Færøerne og er der med sin mand så ofte som muligt, for på Færøerne er vejret en kæmpe udfordring. Det du planlægger, at du vil om morgenen kan være ændret, inden du har været i bad og få tøj på. Så her handler det altid om at have en plan B, og det er noget Hans Pilgaard har taget til sig.

Nyd det du har nu, gør det du har lyst til og få altid det bedste ud af det. Det er ikke altid, det bliver som vi har tænkt, men så vær glad for det, det så bliver i stedet og nyd det. For ham var kræften nu overstået. Vi hørte også, at det der virkelig havde betydet noget, var besøg på sygehuset af tre gode venner og ægtemanden. En anden vigtig pointe, man fik med, var at tale om kræften, selvom det er svært. Efter de mange alvorlige input, krydret med gæstens sædvanlige lune, blev det til en lille spørgetime, hvor alle i salen fik mulighed for at stille alle former for spørgsmål om stort og småt.

I det hele taget en forrygende og opløftende aften på trods af, at kræft var en del af temaet.

Niels Peter Elgaard
Niels Peter Elgaard
I Byens Nyts faste rubrik ”Jeg funderer…” causerer Peter over det danske sprogs finurligheder, ord og sætningers trykfordeling og dobbeltbetydninger. Peter bor i Hadsten, hvor han med sit store lokale engagement har være med til at stable f.eks. bagagerumsmarked og Natteravnenes lokalafdeling på benene. Han har gennem flere år været aktiv i Favrskov revyen både på scenen og som idémand bag flere sketch og sange.

Relaterede artikler