14. juli 2024

HØST Gospelkor i en brusende julekoncert

Den karismatiske korleder Maria Norby havde i fredags samlet sine fire kor fra henholdsvis Elev, Ryomgaard, Todbjerg og Ødum til en forrygende gospelkoncert i Dronningborg Kirke.

Udover de fire kor havde Maria Norby Gjødsbøl inviteret sangerinden Johanna Løhde, som med sin fløjlsbløde og smukke sopran var solist på flere af numrene og som også sang duet med korlederen selv. Kombinationen af Marias kraftfulde og soulede vokal og Johannas fine næsten Mariah Carey agtige lyse toner var perfekt.

Numrene blev bakket godt op af et rytmisk tremandsorkester under ledelse af tangentspilleren Rasmus Løhde Nielsen.

De fire kor leverede en brusende flot gospelpræstation. Maria formår virkelig at få sangglæden frem i sine kor og julestemningen indfandt sig lynhurtigt i den propfyldte kirke.

Med numre som Oh Holy Night, Carol of the bells, Joy, Mary Did you know var det ikke de nemmeste numre, som korene opførte, men de flerstemmige harmonier sad lige i skabet. Indimellem fik vi også et solonummer fra både Maria og Johanna og da gospelnumrene også blev suppleret af Lars Lilholt nummeret For at tænde lys og ikke mindst Mary’s boy child og Dejlig er jorden, som hele kirken sang med på, så var det en virkelig varieret koncert og der blev skabt en helt igennem fantastisk stemning.

Rygterne vil vide, at Maria stopper tre af sine kor og de 30 HØST-gospelsangere står derfor uden korleder fra årsskiftet. Der søges nu med lys og lygte, og til trods for at Maria Norby Gjødsbøl bliver svær at erstatte, så har hun ikke desto mindre fået vækket så stærk en gospelspire i alle sangerne, at de håber meget på, at de kan finde en dygtig korleder, der kan og vil tage over.

Fantastisk stemning i Dronningborg Kirke da HØST-gospel gav den gas, sammen med tre andre kor.
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler