22. maj 2024

Intim aften med Poul Krebs i Sløjfen

Det blev en aften med en række nye sange og mange af de mere stille sange fra Poul Krebs’ store bagkatalog, da Sløjfen mandag aften lagde scene til en intim oplevelse af de bedre.

Med Hadstens egen virtuos på tangenter Palle Hjorth, Troels Skjærbæk på bas og kor og Rasmus Valldorf på trommer blev Poul Krebs bakket op af nogle af landets absolut bedste musikere og de gav den fyldte sal en nærværende oplevelse.

“Jeg har en række sange, der har banket på og som har sagt til mig, at de kommer for lidt ud” sagde Poul Krebs “Og de er lidt jaloux på nogle af de store sange, men så lovede jeg dem, at de gerne måtte komme med til Hadsten i aften” jokede Poul Krebs, mens han stemte guitaren og lod sin inderlige vokal fylde Sløjfen store sal.

Det var skønt at opleve Poul Krebs i en mere kompakt og tilstedeværende version, end når han spiller de store stadion- eller festivalkoncerter. I Sløjfen gav han plads til sine små ankedoter fra sin lange karriere og til smukke flotte korharmonier fra orkestrets medlemmer.

I et par af numrene rullede Palle Hjorth sig ud i sine karakteristiske, medlevende soli og viste prøver på sine ekvilibristiske færdigheder på både klaver, orgel og harmonika.

Rasmus Valldorf leverede en solid bund på trommerne og Lars Skjærbæk spillede ikke bare en usvigelig sikker bas, han lagde også en smuk andenstemme på Poul Krebs lidt rustikke vokal.

Og i en af de sidste numre demonstrerede orkestret, at de også behersker flerstemmig acapellasang.

Selv om det primært handledede om at få nogle af de sange ud, som måske ikke stod øverst på hitlisten, så blev der da også plads til et par gode syng-medbaskere som “Sådan nogen som os” og “Morrison, Dylan og Elvis”

Det er bare skønt når bysbarnet Palle Hjorth benytter sig af sine forbindelser og sammen med dem finder et hul i kalenderen for at give Sløjfens publikum en god oplevelse.

En helt igennem dejlig mandag aften til endnu en udsolgt koncert i Sløjfen er forbi. Lad os håbe der kommer mange flere.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler