12. august 2022

Kom hjem og tog Sløjfen med storm

Da Sløjfen i aften afholdt sin 20 års jubilæumskoncert i en totalt udsolgt Lilleåsal var det med stjernekometen og bysbarnet Nicklas Sahl.

Og sikken en koncert. Stående alene på scenen med sin guitar fik det meget blandede og begejstrede publikum, hvad det kom efter. Med små anekdoter om sin opvækst i Hadsten, om tiden i Favrskov Musikskole og på Favrskov Gymnasium og frem til i dag, hvor hans musik spilles i store dele af verden og hvor en del af hans liv foregår i internationale studier, på TV-stationer og hos pladeselskaber. Ikke desto mindre har Nicklas stadig sine fødder solidt plantet i Hadstens muld.

Mens vi skiftevis hørte hans imponerede flotte sangstemme og hans eminente guitarspil, når han fremførte sine egne velkomponerede sange, fortalte han om baggrunden bag sangene mellem numrene. “Tænk en gang” fortalte han ydmygt, “da jeg var i musikskolen spillede vi hvert år vores årskoncert i Sløjfen og nu står jeg her igen”. Senere da han spillede sit største hit New Eyes sagde han “Det her nummer har været streamet flere millioner gange og spilles mange steder i verden. Det er tankevækkende, når jeg står her i Sløjfen i dag, at det i virkeligheden bare handler om en fest her i Hadsten”.

Var han beskeden i sin tale, var han det i langt mindre grad i sin performance. Han behersker sin uhyre flotte vokal såvel i fuld register som i falset og synger velkontrolleret og stadig med masser af sjæl. Samtidig, mens han synger viser han, at hans evner som guitarist er ganske eminente. Med flot og velklingende fingerspil afvekslende på både elguitar og akustisk, blev han suppleret med klap fra salen og der var ingen tvivl om, at han i mere end én forstand følte sig hjemme på scenen i Sløjfen. Han sagde: “det her er min sidste koncert i år, så jeg tager mig god tid” men det gjorde bestemt ikke noget. Nicklas Sahl gav hjemmepublikummet en dejlig, nærværende intimkoncert og salen tog godt imod bysbarnet.

Med to forrygende ekstranumre sluttede Nicklas Sahl af, bukkede taknemmeligt og tilbød så salen at hilse på ham i cafeen efter koncerten og gav mulighed for fotos og køb af signerede CD’er, hvad der efterfølgende var flere der benyttede sig af.

Sløjfen har grundet restriktionerne aflyst søndagens jubilæumsreception men kunne formentlig heller ikke ønske sig en flottere markering af de første 20 år som kulturhus end med denne koncert med Nicklas Sahl.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler