21. maj 2024

Madskoler i sommerferien aflyses

Den populære sommerferieaktivitet er blevet aflyst. Sikkerhed for børn og frivillige er vigtigst, og arrangørerne har derfor valgt at aflyse. De håber dog at kunne afholde en kortere madskole på Bavnehøjskolen sidst på sommeren.

Madskolen arrangeres af børne- og ungdomsorganisationen 4H og skulle have været afholdt på Bavnehøjskolen i uge 27 og uge 32. I en pressemeddelele siger Henrik Dalum, der er formand for 4H:

“Jeg er allermest ked af det på børnenes vegne. Det er den tungeste beslutning, jeg har været med til at træffe i min tid som formand for 4H, men den er nødvendig. Usikkerheden er for stor, og trygheden og sikkerheden hos frivillige og børnene vil og skal altid komme i første række.”

I pressemeddelelsen skriver de også, at beslutningen er truffet til trods for, at myndighederne har både sommerferieaktiviteter og indendørs foreningsaktiviteter på listen over, hvad de håber at kunne åbne i fase 3. Hvilke indendørs foreningsaktiviteter, der kan afholdes, er dog ikke fastlagt endnu. Det vil afgøres af et såkaldt sektorpartnerskab på et endnu ikke defineret tidspunkt.

“Alt i forhold til fase 3 beror på rigtig mange hvis’er. Derfor har vi sat aktiviteterne på Madskoler op imod de sundhedsfaglige retningslinjer, der eksisterer på nuværende tidspunkt. Og her må vi bare konstatere, at de rammer vi vil være nødsaget til at lægge ned over Madskoler, vil ændre hele vores koncept. Det synes vi, hverken børn eller frivillige er tjent med,” siger Line Munk Damsgaard, ernæringschef og projektleder i Landbrug & Fødevarer, der er medarrangør af madskolerne.

Selvom tristheden er til at spore hos arrangørerne bag Madskoler, så er kampgejsten og målsætningen om at give børn sjove og lærerige oplevelser med mad bestemt fortsat til stede.

“Vi er i fuld gang med at udforske mulighederne for alternative madaktiviteter senere på året, og vi vender stærkt tilbage. Ligesom vi selvfølgelig glæder os til at afholde Madskoler igen i sommeren 2021,” siger Henrik Dalum.

Janni Jeppesen
Janni Jeppesen
Janni holder styr på ByensNyts sociale medier. Hun studerer på Journalisthøjskolen i Aarhus, hvor hun også bor. Hun er opvokset i Lyngå og har spillet håndbold og arbejdet i Hadsten i flere år.

Relaterede artikler