13. juli 2024

Masser af sommeraktiviteter for børn i Hadsten

Sommerferien er i fuld gang og det samme gælder for aktiviteterne i kulturhusene i Favrskov. I Sløjfen er der et væld af sjove aktiviteter for børn i hele sommerferien.

Hvis man bor i Hadsten, er der ingen undskyldning for at have en kedelig sommerferie. Favrskovs kulturhuse har nemlig forberedt en sommer fyldt med sjove aktiviteter for børn, og Sløjfen i Hadsten er ingen undtagelse.

I Hadsten går sommeraktiviteterne under temaet “Leg på pladsen”. Hver torsdag i sommerferien inviterer Hadsten Bibliotek og Kulturhus Sløjfen til udeleg på Sunds Plads, hvor både basketbolde, sæbebobler, kæmpeludo og meget mere bliver fundet frem til fri afbenyttelse af både børn og barnlige sjæle. Det er gratis, og der kræves ingen tilmelding.

“Både forrige torsdag og i går var der rigtig god gang i “Leg på pladsen”. Sammen med Sisse fra Naturvejledning Favrskov kiggede vi på livet i Lilleåen, og der var stor rift om fiskenettene og de gode fiskesteder ved åen,” fortæller børnebibliotekar ved Hadsten Bibliotek, Tina Andrea Klinge.

Udvalgte torsdage er der nemlig fint også besøg på Sunds Plads. Torsdag 13. juli gæster Søren fra Det Flyvende Kuffertcirkus pladsen, hvor han vil optræde med både jonglering, balancering og en lille smule magi.

Udover alle de udendørs sommeraktiviter er der også et væld af gode tilbud på børnebiblioteket, hvor man altid kan søge ly fra det omskiftelige sommervejr for at læse, hygge, tegne og lege. Der er også mulighed for at deltage i en skattejagt, hvor man kan lære meget mere om det danske vejr eller bibliotekernes sommerlæsekonkurrence for børn i alderen 6 til 15 år.

I Hadsten er der også mulighed for at komme og se den flotte sommermodelbane fra Modelbane Europa. Og uanset hvilke aktiviteter, man kaster sig over, lover børnebibliotekaren god og hyggelig feriestemning i kulturhuset.

“Hvert år glæder vi os til at få besøg af ferieglade børn, der skal låne bøger, tegneserier og film til deres sommerferie eller bare kommer for at hygge sig. Der er altid en helt særlig sommerstemning på biblioteket,” siger Tina Andrea Klinge.

Det kommende program for sommerens aktiviteter kan findes her, og der kan læses meget mere i sommerfolderen her.

Caroline Balslev
Caroline Balslev
Caroline Balslev er journalist og en del af redaktionen på ByensNyt. Caroline har erfaring med lokaljournalistik fra blandt andet Hammel og omegn. Hun er født opvokset i København, men bor i dag i Aarhus.

Relaterede artikler