21. september 2021

Modelbanen klar til sommersæsonen

Sommersjov for børn starter højsæsonen hos Modelbane Europa, som efter 4 måneders coronalukning ser frem til sommeren. Åbningstiden udvides til kl. 10-17 alle dage fra den 26. juni til og med søndag den 15. august.

Skolernes sommerferie er normalt den periode på året, hvor modelbanen får allerflest besøgende. Den udvidede åbningstid markeres med et arrangement i samarbejde med Modelbane Europas guldsponsor, Hinnerup-firmaet Railtech, som leverer sikkerhedsydelser til jernbaner i Danmark.

Sommeraktivitet for børnene

Sommerarrangementet er et tilbud til børnene. Ved køb af en børnebillet (3-13 år) udleveres samtidig en Railtech-blanket. Med den i hånden kan barnet gå på jagt efter Railtechs logo på det store tyske anlæg. Efter fundet af logoet skrives placeringen på blanketten, hvorefter barnet ved henvendelse i caféen kan dykke ned i præmiebøtten og fiske et par stykker mini-chokoladebarer op efter eget valg. Arrangementet starter den 26. juni og fortsætter de efterfølgende dage, indtil bøtten med præmier er tom.

“Vi er rigtigt glade for det samarbejde, vi har med Railtech”, siger Bjarne Werliin, formand for Modelbane Europa. “Gennem dette sommerarrangement støtter firmaet vores ønske om at skærpe publikums opmærksomhed omkring de mange detaljer på vores anlæg. Der er meget at kigge på, mange små historier er bygget ind i landskabet”.

Nye tiltag på modelbanen

Modelbane Europa har ikke ligget på den lade side under coronalukningen. Foruden renovering af dele af landskaberne er der blevet arbejdet med flere projekter, som højner oplevelsen for gæsterne. Et nyt mejeri med synligt bevægeligt maskineri indeni, flere selvkørende biler, nyt design på informationsplancher, flere tog på skinnerne og nye bevægelige figurer, f.eks. skorstensfejeren på banegårdstaget og lirekassemanden på Torvet. Gæsterne aktiverer selv de bevægelige dele ved at trykke på en af de nye knapper.

Modelbane Europa lægger ikke skjul på, at sommerens højsæson er vigtig i forhold til årsomsætningen. Det er i denne periode entréindtægterne normalt sikrer et godt fundament for at komme igennem de lidt mere magre måneder i efteråret og vinteren.

“Det er næppe en hemmelighed, at museerne rundt omkring i landet lider under coronarestriktionerne”, fortæller Bjarne Werliin. “Således også os. Efter fire måneder uden entréindtægt har vi i ugerne siden genåbningen som de fleste andre haft en kraftig nedgang i besøgstallet. Vi håber meget, at folk derude også vil kigge i vores retning hen over sommeren”.

Han tilføjer, at man selvfølgelig håber, at modelbanens ansøgning om kompensation for faste udgifter vil blive imødekommet i Erhvervsstyrelsen.

“Men i den sidste ende er det entréindtægterne og cafésalget, der sikrer Modelbane Europas eksistens”, siger han.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er medstifter af og formand for Favrskov Revyen i Hadsten. Han er derudover formand for Kulturhuset Sløjfen i Hadsten, næstformand for Favrskov Gymnasium og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler

Vejret i 8370

Hadsten
overcast clouds
13.1 ° C
13.6 °
12.8 °
85 %
6.7kmh
100 %
tirs
13 °
ons
19 °
tors
14 °
fre
14 °
lør
17 °